this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Here you can find out about our Folding Team! Our goal: to understand protein folding, protein aggregation, and related diseases

this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby KnightRid » Wed Nov 04, 2009 6:21 pm

Can anyone help with that error message ( this application was unable to start correctly (0xc000007b)....) for the F@H GPU program under Windows 7 64bit?

This is driving me nuts. I have tried the regular nvidia drivers, the cuda drivers, along with the toolkit of course and NOTHING helps with the error!! I have uninstalled everything Nvidia, then reinstalled the cuda drivers, then the Toolkit and I STILL get that error!

I got the cpu folding going just fine, but the GPU is giving me fits!

Mike

Oh, this is on my 8800GT video card - just incase that matters. Also I have the Folding@home-Win32-NV-GPU-systray-623.msi file that I installed for the GPU folding on the Nvidia card - hope I got the right one ;)
Cigar Blogs I do reviews for - http://www.stogiereview.com and http://www.stogie411.com
User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
 
Posts: 3091
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Red Lion, PA

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby Apoptosis » Wed Nov 04, 2009 6:33 pm

What driver are you running? Go into the device manager and check real quick. You shouldn't have to install anything other than the Win 7 driver though.
Find us on Facebook to discover the faces behind the names!
Follow Me on Twitter!
User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 32817
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby skier » Wed Nov 04, 2009 6:38 pm

for drivers the safest thing i've found so far is to let windows install them by itself, for graphics anyway, its not like each driver update has 100% performance increases, the differences between most are negligible so i use what windows knows works.

but hey, i just use dual 9600GSOs F@H on win7 32(too bad extending monitor loses performance, such a pita to go from single monitor to extended just to fold and then back to game :x )
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups
User avatar
skier
Moderator
Moderator
 
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby KnightRid » Thu Nov 05, 2009 8:19 am

Apoptosis wrote:What driver are you running? Go into the device manager and check real quick. You shouldn't have to install anything other than the Win 7 driver though.


8.15.11.9038 - as shown in device manager
190.38 per nvidia control panel system information

I tried letting windows install the drivers then installing the cuda toolkit, got the error.
I tried downloading the newest drivers from the nvidia website, then installing the toolkit, got the error.
I tried downloading the cuda drivers from nvidias website, then installing the toolkit, got the error.

I just cant seem to win :(

Also with Windows 7 it does not say I have to restart when uninstalling and installing the video driver - should I do it anyway?

Mike
Cigar Blogs I do reviews for - http://www.stogiereview.com and http://www.stogie411.com
User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
 
Posts: 3091
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Red Lion, PA

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby Apoptosis » Thu Nov 05, 2009 8:51 am

i always install Windows 7, restart
install chipset drivers, restart
install latest WHQL video card drivers, restart
install any and all other drivers needed for that motherboard, restart
run windows update, restart
install my software, restart
use system like normal

I've installed Windows 7 more than a few times on my personal system and never had an issue running F@H

Also why are you running 190.38 when 191.07 drivers are the latest WHQL drivers? As for the CUDA driver, toolkit and all that why do you need it? If you are just running F@H you don't need any of that.

I'd remove all NVIDIA drivers from your system and start over with just the standard 191.07 video card drivers.
Find us on Facebook to discover the faces behind the names!
Follow Me on Twitter!
User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 32817
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby KnightRid » Thu Nov 05, 2009 4:36 pm

when I had just the regular drivers installed it told me the cudart.dll or whatever it is called was not there and it couldnt run - so I installed the cuda toolkit, and that is when all of this happened - right from taht point on I keep getting that error.

sigh - I will try and remove everything, including f@h gpu and then reinstall it and see what happens.

Mike
Cigar Blogs I do reviews for - http://www.stogiereview.com and http://www.stogie411.com
User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
 
Posts: 3091
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Red Lion, PA

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby skier » Thu Nov 05, 2009 5:08 pm

cudart.dll is a file that goes in your

User->app data->roaming->Folding@homeGPU folder

if it is missing it wont run i guess, but its with your F@H installation, just check that folder, if its not there download it i guess
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups
User avatar
skier
Moderator
Moderator
 
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby KnightRid » Fri Nov 06, 2009 7:42 am

skier wrote:cudart.dll is a file that goes in your

User->app data->roaming->Folding@homeGPU folder

if it is missing it wont run i guess, but its with your F@H installation, just check that folder, if its not there download it i guess


it IS there - thats what is so screwed up - yet I am back to the cudart.dll is missing so the program cant run thing - *sigh* maybe I will try and copy it to the system and system32 folders to see if that helps - I just dont get it.

Mike
Cigar Blogs I do reviews for - http://www.stogiereview.com and http://www.stogie411.com
User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
 
Posts: 3091
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Red Lion, PA

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby camaroguy1998 » Fri Nov 06, 2009 1:32 pm

Dump the toolkit, then you need to uninstall your drivers and install a set that supports CUDA! Then install GPU F@H and you should be good to go!
Make sure all previous driver versions have been uninstalled First!
ASUS M4A89GTD PRO/USB3 - AMD 965BE
16G GSkill RipJaw - CoolerMaster V8 HSF
Corsair HX750 - OCZ Agility II 240GB SSD
Lite-On 20x DVD-RW : ASUS 24x DVD-RW
EVGA 560ti SC
Hauppauge HVR-2250 - Seagate 500G
Samsung 22" SyncMaster LCD (226BW)
CoolerMaster 690 II Advanced
User avatar
camaroguy1998
Legit Extremist
Legit Extremist
 
Posts: 1222
Joined: Sun Jan 07, 2007 5:24 pm
Location: St. Charles, Mo.

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby Darkstar » Fri Nov 06, 2009 3:31 pm

i get the cudart.dll missing error too, even when its there, when i get that i do a search for it copy it and paste it in where it says its missing from (whether its there or not) and restart the folding.

:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's
User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
 
Posts: 1907
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby KnightRid » Sat Nov 07, 2009 7:02 am

camaroguy1998 wrote:Dump the toolkit, then you need to uninstall your drivers and install a set that supports CUDA! Then install GPU F@H and you should be good to go!
Make sure all previous driver versions have been uninstalled First!


I DID - I tried the original drivers AND the Cuda drivers - same problem

Darkstar wrote:i get the cudart.dll missing error too, even when its there, when i get that i do a search for it copy it and paste it in where it says its missing from (whether its there or not) and restart the folding.

:drinkers:


Mine doesnt have a location it is missing from, so I am just going to copy it all over the place :)

Mike
Cigar Blogs I do reviews for - http://www.stogiereview.com and http://www.stogie411.com
User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
 
Posts: 3091
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Red Lion, PA

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby Apoptosis » Sat Nov 07, 2009 7:07 am

Would it be possible to re-install the OS? A 30 min fix for a problem that has driven you nuts for days.
Find us on Facebook to discover the faces behind the names!
Follow Me on Twitter!
User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 32817
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby camaroguy1998 » Sun Nov 08, 2009 12:30 am

I did a little looking and the cudart.dll file is located here(at least on my comp)

C:\Documents and Settings\Admin\Application Data\Folding@home-gpu

Try copying the file to that folder.
ASUS M4A89GTD PRO/USB3 - AMD 965BE
16G GSkill RipJaw - CoolerMaster V8 HSF
Corsair HX750 - OCZ Agility II 240GB SSD
Lite-On 20x DVD-RW : ASUS 24x DVD-RW
EVGA 560ti SC
Hauppauge HVR-2250 - Seagate 500G
Samsung 22" SyncMaster LCD (226BW)
CoolerMaster 690 II Advanced
User avatar
camaroguy1998
Legit Extremist
Legit Extremist
 
Posts: 1222
Joined: Sun Jan 07, 2007 5:24 pm
Location: St. Charles, Mo.

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby KnightRid » Sun Nov 08, 2009 6:43 am

got it - copied the cudart.dll to the windows, system, system32 and the f@h gpu directory in program files (x86) and now it is working - ARGH

Apoptosis wrote:Would it be possible to re-install the OS? A 30 min fix for a problem that has driven you nuts for days.


you are EVIL LOL - I hated doing it to go from Vista to 7, if Vista would have been working properly, I would have never upgraded!! WAY too many apps and **** to reinstall - its a PAIN

Mike
Cigar Blogs I do reviews for - http://www.stogiereview.com and http://www.stogie411.com
User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
 
Posts: 3091
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Red Lion, PA

Re: this application was unable to start correctly (0xc000007b)

Postby camaroguy1998 » Sun Nov 08, 2009 11:13 am

KnightRid wrote:got it - copied the cudart.dll to the windows, system, system32 and the f@h gpu directory in program files (x86) and now it is working - ARGH



Mike


Glads to hear it! =D>
ASUS M4A89GTD PRO/USB3 - AMD 965BE
16G GSkill RipJaw - CoolerMaster V8 HSF
Corsair HX750 - OCZ Agility II 240GB SSD
Lite-On 20x DVD-RW : ASUS 24x DVD-RW
EVGA 560ti SC
Hauppauge HVR-2250 - Seagate 500G
Samsung 22" SyncMaster LCD (226BW)
CoolerMaster 690 II Advanced
User avatar
camaroguy1998
Legit Extremist
Legit Extremist
 
Posts: 1222
Joined: Sun Jan 07, 2007 5:24 pm
Location: St. Charles, Mo.


Return to Legit Folding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron