SSD's in RAID 0 - Crystal Disk says BAD

This is the place to discuss the latest computer hardware issues and technology. Please keep the discussion ON TOPIC!

SSD's in RAID 0 - Crystal Disk says BAD

Postby NAiLs » Fri Nov 30, 2012 5:43 pm

I got tired of a few random issues that my OS was giving me, and the fact that my primary computer only had a 500GB standard HDD. So I decided to use some old SSD's that a friend sent me some time back (2x 60GB Vertex 3's), and Crystal Disk Info is saying the health status is BAD. They are in RAID 0 using the onboard RAID controller. I'm not sure what it's whining about, quite honestly. Is there really something wrong, or could Crystal Disk just be smoking crack? I honestly haven't seen any performance issues, and being as my motherboard doesn't have SATA III, they still fly along pretty well. I know the screenshot from Crystal Disk says it's SATA/600, but the spec sheet on the motherboard says SATA 3.0Gb/s is the max transfer speed, which certainly isn't SATA III (6.0Gb/s).

Crystal Disk Info
cdi.jpg



SSD Benchmark
benchmark.jpg
benchmark.jpg (89.47 KiB) Viewed 777 times



Thanks!

-Brian
"Bow down before the one you serve! You're going to get what you deserve!" - |\| | |/|
NAiLs
Legit Extremist
Legit Extremist
 
Posts: 868
Joined: Tue Apr 20, 2004 12:46 am
Location: WI

Re: SSD's in RAID 0 - Crystal Disk says BAD

Postby modenasi » Sat Dec 01, 2012 5:50 pm

Sorry to hear it Brian. Naturally we all want our newly installed components to run without any issues.

One thing I can suggest first of all is to update your firmware

http://www.ocztechnology.com/ssd_tools/SandForce_Based/

The latest is 2.25 for your drive. Try that and check back when you can
modenasi
Legit Little One
Legit Little One
 
Posts: 4
Joined: Sat Sep 15, 2012 7:14 pm
Location: United States

Re: SSD's in RAID 0 - Crystal Disk says BAD

Postby modenasi » Sat Dec 01, 2012 5:52 pm

Also, you can then check your ssd afterwards. http://ssd-life.com/eng/download-ssdlife.html
modenasi
Legit Little One
Legit Little One
 
Posts: 4
Joined: Sat Sep 15, 2012 7:14 pm
Location: United States

Re: SSD's in RAID 0 - Crystal Disk says BAD

Postby NAiLs » Sun Dec 02, 2012 12:55 am

Thanks! I will take a look at updating the firmware tomorrow or sometime over the next week. I will also check out that SSD life program and see what it tells me. I will report back after it's all complete!
"Bow down before the one you serve! You're going to get what you deserve!" - |\| | |/|
NAiLs
Legit Extremist
Legit Extremist
 
Posts: 868
Joined: Tue Apr 20, 2004 12:46 am
Location: WI


Return to General Computer Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests