.net framework 3.5 problem!

This is the place to discuss the latest computer hardware issues and technology. Please keep the discussion ON TOPIC!

.net framework 3.5 problem!

Postby DJ Tucker » Mon Dec 30, 2013 8:39 am

Hope everyone had a good christmas. i came back after christmas and found out that my .net framework 3.5 had become corrupt somehow. i uninstalled everything to do with it and used the .net cleanup tool and seem to be getting the 1603 error regardless of what i do. i have .net 1, 2, 3, 4, 4.5 and 4.5.1 installed no issues. why is this just not working?
Annihilator 1.0v
Processor: Intel Core i5 3570k @ 4.2Ghz With Zalman 9900max Cooler
Memory: 8192MB Corsair Vengeance Pro 1800Mhz 9-9-9-21-1T
Hard Drive: 500GB Samsung Spinpoint F1
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 570 785/2200
Monitor: ViewSonic VA2216w 22" 1680x1050
Operating System: Windows 7 Ultimate 64 bit
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Coolermaster HAF 932 with Corsair GS800 Watt PSU
Keyboard: Sumvision Nemesis Kane Pro
Speakers: Logitech Z313
User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
 
Posts: 823
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: My House At The End Of My Street

Re: .net framework 3.5 problem!

Postby Major_A » Mon Dec 30, 2013 6:22 pm

Said it before with your other issue, you need to reinstall Windows. Maybe power users see it more often but after two years my computers get OS rot bad enough that I can't take it any longer.

Other options to try first:
1) Download CCleaner run it, then run it's registry cleaner.
2) Download Glarysoft Glary Utilities (free version) and do the same thing.

Then reboot and try to install NET Framework again. FYI, there's a standalone download for NET Framework 4.5.1 that includes previous versions.
http://www.microsoft.com/en-us/download ... x?id=40779
User avatar
Major_A
Legit Extremist
Legit Extremist
 
Posts: 3793
Joined: Tue May 15, 2007 2:11 pm
Location: Houston, TX

Re: .net framework 3.5 problem!

Postby DJ Tucker » Thu Jan 02, 2014 10:27 am

thx major but has already tried that and no dice. however i found out that it was due to my registry losing permissions for no reason to which i got the horrid C0000021a winlogon BSOD :( so had to yet again reinstall windows. that's not what i wanted to do but at least i can now set up my system to the way i want it and suprisingly it's faster. in fact boots in around 40-50 seconds :)
Annihilator 1.0v
Processor: Intel Core i5 3570k @ 4.2Ghz With Zalman 9900max Cooler
Memory: 8192MB Corsair Vengeance Pro 1800Mhz 9-9-9-21-1T
Hard Drive: 500GB Samsung Spinpoint F1
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 570 785/2200
Monitor: ViewSonic VA2216w 22" 1680x1050
Operating System: Windows 7 Ultimate 64 bit
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Coolermaster HAF 932 with Corsair GS800 Watt PSU
Keyboard: Sumvision Nemesis Kane Pro
Speakers: Logitech Z313
User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
 
Posts: 823
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: My House At The End Of My Street


Return to General Computer Forum

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest