Inno3d GTX 980 voltage locked?

This is the place to discuss the latest computer hardware issues and technology. Please keep the discussion ON TOPIC!
User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1050
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: My House At The End Of My Street
Contact:

Inno3d GTX 980 voltage locked?

Postby DJ Tucker » Fri Feb 19, 2016 8:05 pm

As you can see in my sig i have the inno3d gtx 980 @ 1480mhz. however even with my custom bios i can't get the voltage above 1.212. is that built into the card to stop any modding from changing the voltage as no matter what i do it won't go beyond 1.212 :( any one else know a way around the voltage locking issue?
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 5.0Ghz @ 1.424v With LEPA Exllusion 240
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb OS Sandisk X210 512Gb Gaming
Video Card: Inno3d GTX 1070 Black Hybrid 2075/9000 @ 1.094v
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Lian Li DK-Q2X with Corsair HX1050 PSU

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3585
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: Inno3d GTX 980 voltage locked?

Postby KnightRid » Sat Feb 20, 2016 4:21 am

video - https://www.youtube.com/watch?v=zp7XIIpLssM

http://www.trickmasterpc.com/

http://www.techpowerup.com/vgabios/inde ... =&memSize=

I see the x4 in that last one but maybe I searched wrong on their page.

Dunno if they will help but I dont think the voltage has been unlocked fully on any 980 cards without a new/aftermarket bios....someone can correct me if I am wrong (which happens a good 99.9% of the time :mrgreen: )
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1050
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: My House At The End Of My Street
Contact:

Re: Inno3d GTX 980 voltage locked?

Postby DJ Tucker » Sun Feb 21, 2016 6:31 am

tried that bios and it won't budge above 1.212v for some reason. i think its hardwired into the gpu which is the first i have seen :(
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 5.0Ghz @ 1.424v With LEPA Exllusion 240
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb OS Sandisk X210 512Gb Gaming
Video Card: Inno3d GTX 1070 Black Hybrid 2075/9000 @ 1.094v
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Lian Li DK-Q2X with Corsair HX1050 PSU

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3585
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: Inno3d GTX 980 voltage locked?

Postby KnightRid » Mon Feb 22, 2016 4:48 am

DJ Tucker wrote:tried that bios and it won't budge above 1.212v for some reason. i think its hardwired into the gpu which is the first i have seen :(


Wow! Did you try to get a hold of Inno3d and see what they have to say? it is worth a shot.
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1050
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: My House At The End Of My Street
Contact:

Re: Inno3d GTX 980 voltage locked?

Postby DJ Tucker » Mon Feb 22, 2016 8:52 pm

i'm in contact with peter berkhout. regularly have chats over the phone but he said a bios mod should allow voltage increase but no luck at all :( however it might be able to sort me out the new gtx 980 ti dhs edition as a sample for feedback and then the card becomes mine. seems like i maybe able to start doing reviews again just like old times :)
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 5.0Ghz @ 1.424v With LEPA Exllusion 240
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb OS Sandisk X210 512Gb Gaming
Video Card: Inno3d GTX 1070 Black Hybrid 2075/9000 @ 1.094v
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Lian Li DK-Q2X with Corsair HX1050 PSU

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3585
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: Inno3d GTX 980 voltage locked?

Postby KnightRid » Tue Feb 23, 2016 6:26 am

win win!!
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:


Return to “General Computer Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests