VM Ware

Here you can find out about our Folding Team! Our goal: to understand protein folding, protein aggregation, and related diseases
User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

VM Ware

Postby Wifuzzy » Fri Jan 22, 2010 11:33 pm

yup...this is going well. Following the guide I found here (post158674.html#p158674) and all was going well untill I got to the part about logging in through IE with the IP address supplied....IE will not connect? Just sits there looking for the page. I am on step 7...and yes...I have the IP adress right.

spitter
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 252
Joined: Mon Jul 13, 2009 1:33 am

Re: VM Ware

Postby spitter » Sat Jan 23, 2010 1:36 am

Are you logged in as the administrator (password login at boot up)??

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sat Jan 23, 2010 9:44 am

I do not have a password for this comp. I did solve the Setup problem. I could log in from another computer. Now I just have get the thing to run. It keeps locking up my computer and it reboots. I did follow all the steps. I do have a question...the Player takes like 15-20 minutes to load whatever it is loading.....I am thinking something is not set right but do not know where to start. The comp it is running on only has a gig of ram...could that be a prob?

spitter
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 252
Joined: Mon Jul 13, 2009 1:33 am

Re: VM Ware

Postby spitter » Sat Jan 23, 2010 11:38 am

Yep, vmware needs 1gig of ram to run the smp client.

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sat Jan 23, 2010 12:32 pm

I'll add some ram tonight and try it again.

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sat Jan 23, 2010 6:59 pm

threw another gig of ram at it and another 150 watts. We'll see what happens.

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sat Jan 23, 2010 7:48 pm

It's now folding...now we will see if it was worth the stick of ram and PSU.

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sat Jan 23, 2010 7:56 pm

LOL ...fahmon says 118,000 PPD... [-o< ....Ya.....riiiigght

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sun Jan 24, 2010 12:46 pm

this is silly. Seems to ba problem with fahmon and vmware player. My X4 965 is 184,000 PPD according to fahmon. Any ideas on how to fix this...I think it is a time issue, because it started saying only 28 minutes to go.

spitter
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 252
Joined: Mon Jul 13, 2009 1:33 am

Re: VM Ware

Postby spitter » Sun Jan 24, 2010 1:26 pm

Did you set up the bios clock in the virtual machine when it booted up the first time???

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sun Jan 24, 2010 4:36 pm

Yes I did...unless I had a blonde monment...? Can I fix it if I made a mistake?

User avatar
geokilla
Moderator
Moderator
Posts: 1048
Joined: Thu Mar 15, 2007 9:46 am
Location: Toronto, Canada

Re: VM Ware

Postby geokilla » Sun Jan 24, 2010 4:39 pm

Can't you edit your posts instead of quadruple posting or whatever?

I don't know about you, but for me, the image provided by linuxrouter from EVGA is much better than the notfred client. More stabler, faster, and easier to use. Maybe you can give that a try.
Intel Core i5-3570K @ 4.2Ghz @ 1.16V (CPU-Z + LinX)
Gigabyte Z77X-UD5H F14 BIOS
ASUS GTX 460 768MB @ 800/1950
Kingston HyperX DDR3 8GB @ DDR-1333
Corsair AX750
Crucial M4 128GB
Western Digital Black 1TB
Cooler Master Hyper 212+ EVO
BenQ E2420HD
---------------------
I AM CANADIAN!

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sat Feb 06, 2010 10:13 am

I just noticed my CPU (965) is running at 55- 60% in vmware player. I tried suspending and restarting and shutting it off and restarting. I did not reboot the computer yet....had to go to work. Anyone got any ideas

spitter
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 252
Joined: Mon Jul 13, 2009 1:33 am

Re: VM Ware

Postby spitter » Sat Feb 06, 2010 11:06 am

a1 core

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sat Feb 06, 2010 12:11 pm

So that is just life...or can I do something to get different cores?

spitter
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 252
Joined: Mon Jul 13, 2009 1:33 am

Re: VM Ware

Postby spitter » Sat Feb 06, 2010 1:23 pm

You can try alot of things, change the image and run linux64 image or change notfred to run 2 folding units at the same time, or run 2 single normal cpu folding units. I have given up and decided to leave it alone and see what the next work unit is.

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: VM Ware

Postby Wifuzzy » Sat Feb 06, 2010 1:56 pm

So in other words you can do what you like but it is not really going to make any difference and just waste alot of time. I'll leave it alone. Thanks

spitter
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 252
Joined: Mon Jul 13, 2009 1:33 am

Re: VM Ware

Postby spitter » Sat Feb 06, 2010 2:26 pm

For me it has.

spitter
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 252
Joined: Mon Jul 13, 2009 1:33 am

Re: VM Ware

Postby spitter » Sun Feb 07, 2010 12:28 pm

I keep getting the a1s, I switched to running 2 a1s in notfred.

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: VM Ware

Postby skier » Sun Feb 07, 2010 1:10 pm

im getting A2's now that i'm on a quad, i was only getting core_78 on my core2Duo. i didnt even reinstall vmware, just set it to 4 cores and rebooted the client and it downloaded a2
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups


Return to “Legit Folding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests