Vista SP2 quirks?

Operating Systems
Windows, Linux, Solaris, Red Hat, etc.....32 bit or 64 bit.
If its an OS, its here.
User avatar
InspectahACE
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1765
Joined: Tue Sep 06, 2005 8:25 pm
Location: Las Vegas

Vista SP2 quirks?

Postby InspectahACE » Thu May 28, 2009 10:45 am

Has anyone (who has installed SP2) noticed any slowness to their system after updating? Im not sure if it's the new Nvidia drivers(which I will re-install in a moment) even doing the right-click on the desktop takes awhile to the menu to show, even longer when opening the Nvidia Control Panel..when it didn't before. that's not the only parts, but the most noticeable I've seen so far. I updated the drivers and Vista around the same time so I didn't see what did what.
i7 3930K @ 3.8 Ghz | Asus Rampage IV Extreme | Asus GTX TITAN SLI | 16GB G.Skill Ripjaws Z DDR3-1866 | Corsair H100i | Corsair Force GT 90 GB SSD | 2x Corsair Force GT 240 GB SSD | 450GB VelociRaptor | Sound Blaster Z | Corsair AX1200i PSU | Logitech G502 | Logitech G810| CM HAF-932 Black Edition | BenQ Zowie XL2730 27" monitor | Windows 10 Pro 64-bit

User avatar
FZ1
Moderator
Moderator
Posts: 4448
Joined: Mon Dec 27, 2004 6:49 pm
Location: Cincinnati, Ohio
Contact:

Re: Vista SP2 quirks?

Postby FZ1 » Thu May 28, 2009 11:17 am

the issue is with the NVIDIA drivers. I think I posted something about it and how to fix it in one of the Win 7 RC threads because it was happening there too.
Joe

User avatar
ratNukit
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 240
Joined: Sat Jun 21, 2008 7:38 am
Location: Hamburg - Germany

Re: Vista SP2 quirks?

Postby ratNukit » Thu May 28, 2009 1:03 pm

I can't even get SP2 to install on my system. Getting error messages while installing :(
Image

User avatar
FZ1
Moderator
Moderator
Posts: 4448
Joined: Mon Dec 27, 2004 6:49 pm
Location: Cincinnati, Ohio
Contact:

Re: Vista SP2 quirks?

Postby FZ1 » Thu May 28, 2009 1:27 pm

Did you originally do a slim Vista install?
Joe

User avatar
ratNukit
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 240
Joined: Sat Jun 21, 2008 7:38 am
Location: Hamburg - Germany

Re: Vista SP2 quirks?

Postby ratNukit » Thu May 28, 2009 2:59 pm

dont know what that's supposed to be :|
Image

User avatar
FZ1
Moderator
Moderator
Posts: 4448
Joined: Mon Dec 27, 2004 6:49 pm
Location: Cincinnati, Ohio
Contact:

Re: Vista SP2 quirks?

Postby FZ1 » Thu May 28, 2009 3:57 pm

Did you use Vlite to decrease the install size of Vista. Some people have had issues installing SP2 if they did that.
Joe

User avatar
ratNukit
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 240
Joined: Sat Jun 21, 2008 7:38 am
Location: Hamburg - Germany

Re: Vista SP2 quirks?

Postby ratNukit » Thu May 28, 2009 4:30 pm

No didn't do that.
Image

User avatar
InspectahACE
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1765
Joined: Tue Sep 06, 2005 8:25 pm
Location: Las Vegas

Re: Vista SP2 quirks?

Postby InspectahACE » Mon Jun 01, 2009 3:20 pm

FZ1 wrote:the issue is with the NVIDIA drivers. I think I posted something about it and how to fix it in one of the Win 7 RC threads because it was happening there too.



Any chance you can point me to that thread or fix? It's really starting to annoy me. it also takes twice as long to enable/disable SLI so I can fold.
i7 3930K @ 3.8 Ghz | Asus Rampage IV Extreme | Asus GTX TITAN SLI | 16GB G.Skill Ripjaws Z DDR3-1866 | Corsair H100i | Corsair Force GT 90 GB SSD | 2x Corsair Force GT 240 GB SSD | 450GB VelociRaptor | Sound Blaster Z | Corsair AX1200i PSU | Logitech G502 | Logitech G810| CM HAF-932 Black Edition | BenQ Zowie XL2730 27" monitor | Windows 10 Pro 64-bit

User avatar
InspectahACE
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1765
Joined: Tue Sep 06, 2005 8:25 pm
Location: Las Vegas

Re: Vista SP2 quirks?

Postby InspectahACE » Wed Jun 03, 2009 4:01 pm

Nevermind lol.. beta 186 driver came out and it fixed the issue. no lag now :)
i7 3930K @ 3.8 Ghz | Asus Rampage IV Extreme | Asus GTX TITAN SLI | 16GB G.Skill Ripjaws Z DDR3-1866 | Corsair H100i | Corsair Force GT 90 GB SSD | 2x Corsair Force GT 240 GB SSD | 450GB VelociRaptor | Sound Blaster Z | Corsair AX1200i PSU | Logitech G502 | Logitech G810| CM HAF-932 Black Edition | BenQ Zowie XL2730 27" monitor | Windows 10 Pro 64-bit

User avatar
KILLER_K
Legit User
Legit User
Posts: 22
Joined: Mon May 25, 2009 1:51 am

Re: Vista SP2 quirks?

Postby KILLER_K » Fri Jun 05, 2009 5:12 pm

Only lag i got after sp2 install is the side bar super slow load up. Not sure what is going on but i have to sit and wait a pretty good while to let it load.

Good Day

User avatar
bmaverick
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 255
Joined: Fri Apr 04, 2008 2:32 pm
Location: Nashville, TN

Re: Vista SP2 quirks?

Postby bmaverick » Fri Jun 05, 2009 11:16 pm

KILLER_K wrote:Only lag i got after sp2 install is the side bar super slow load up. Not sure what is going on but i have to sit and wait a pretty good while to let it load.

Good Day


Is that dar side bar da Gadget bar? If dat be so, den mine B goin slow 2.

Opps, sorry. forgot that this wasn't Myspace. I spend too much time over there and in IM chat.

Is that the side Gadget bar? If so, mine is running so slow too.
My heatware!

Support Your Local Sheriff - At high noon

Jason: "How much does it pay?"
Citizen: "Well, none of our other sheriffs ever lived long enough to find out."

User avatar
KILLER_K
Legit User
Legit User
Posts: 22
Joined: Mon May 25, 2009 1:51 am

Re: Vista SP2 quirks?

Postby KILLER_K » Sat Jun 06, 2009 9:49 pm

Yes that would be the same thing "Gadget Bar" and "Sidebar" and i cannot for my life figure out what it is caused from. As i have disabled everything in msconfig one by one and nothing helps.

Good Day


Return to “Operating Systems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests