Do I need new OS

Operating Systems
Windows, Linux, Solaris, Red Hat, etc.....32 bit or 64 bit.
If its an OS, its here.
User avatar
Merlin
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 888
Joined: Sat May 08, 2004 4:03 pm
Location: Dallas Texas

Do I need new OS

Postby Merlin » Wed Mar 21, 2018 7:59 pm

Its been a while since I upgraded my MOBO and CPU together. If I do MOBO,CPU and RAM will my OS think its a new PC and force me to buy a new copy and do a fresh install etc. ?
Merlin
ASUS Z97-A LGA1150|i7 4790K|32Gb G-skill Ripjaws DDR3 2400| EVGA GTX660 | Corsair HX520W PSU
ASUS ROG MAXIMUS X HERO 1151|i7 8700K|32Gb G-skill Ripjaws DDR4-2666| EVGA GTX1080 | Samsung 500GB SSD | Corsair AX760 PSU

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3797
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: Do I need new OS

Postby KnightRid » Thu Mar 22, 2018 3:48 am

With Windows 7, 8, 8.1, or 10 - maybe. If it is OEM then 99% definite you need a new copy of Windows.

If it is a retail copy you can usually call Microsoft and explain your motherboard died and you had to replace and they will normally allow a 1 time re-activation (the automated system used to work about 5% of the time for me when I fixed computers so it could work but you will probably have to talk to someone). With Windows 10 they made it a bit better - https://support.microsoft.com/en-us/hel ... are-change - but you have to have a Microsoft account because just like Facebook, they want to track you to sell all your information ;)
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

User avatar
Merlin
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 888
Joined: Sat May 08, 2004 4:03 pm
Location: Dallas Texas

Re: Do I need new OS

Postby Merlin » Thu Mar 22, 2018 9:17 pm

I think I would almost rather buy a new copy than to give microsoft my info.
Thanks for the info. !!
Merlin
ASUS Z97-A LGA1150|i7 4790K|32Gb G-skill Ripjaws DDR3 2400| EVGA GTX660 | Corsair HX520W PSU
ASUS ROG MAXIMUS X HERO 1151|i7 8700K|32Gb G-skill Ripjaws DDR4-2666| EVGA GTX1080 | Samsung 500GB SSD | Corsair AX760 PSU

User avatar
Merlin
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 888
Joined: Sat May 08, 2004 4:03 pm
Location: Dallas Texas

Re: Do I need new OS

Postby Merlin » Fri Mar 23, 2018 11:06 pm

So far it looks like I got lucky as it hasnt asked to to anything OS related since I did the install.
Merlin
ASUS Z97-A LGA1150|i7 4790K|32Gb G-skill Ripjaws DDR3 2400| EVGA GTX660 | Corsair HX520W PSU
ASUS ROG MAXIMUS X HERO 1151|i7 8700K|32Gb G-skill Ripjaws DDR4-2666| EVGA GTX1080 | Samsung 500GB SSD | Corsair AX760 PSU

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3797
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: Do I need new OS

Postby KnightRid » Sat Mar 24, 2018 3:45 am

Merlin wrote:So far it looks like I got lucky as it hasnt asked to to anything OS related since I did the install.


Check in Control Panel - System to see if says activated down at the bottom.

Or Windows 10 crappy interface - PC Settings - Update & Security - Activation

If you log in to windows with a MS account then it should be ok

It would be really weird if Windows doesn't throw a fit as I have never seen that!
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:


Return to “Operating Systems”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests