WARMACHINE 1.5 Build Phase

Want to show off that smoking system or your latest creation?
User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK
Contact:

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby DMB2000uk » Sun Jan 11, 2009 9:23 am

Manually

Dan
Image (<- Clickable)

User avatar
martini161
Mr Awesome
Mr Awesome
Posts: 3185
Joined: Sat Sep 08, 2007 8:27 pm
Location: Cherry Hill, New Jersey
Contact:

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby martini161 » Sun Jan 11, 2009 12:22 pm

your procesor with your cooling should be able to do 1.525 v without issue, but i wouldnt run it 24/7, the max i would run 24/7 would be between 1.45 and one 1.5v not sure about that specific northbridge, check what it runs at when on auto

User avatar
Skippman
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2082
Joined: Wed May 17, 2006 10:16 am
Location: St. Louis, MO USA
Contact:

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Skippman » Tue Feb 10, 2009 3:31 pm

I just found a serious design flaw with my build. I have to strip half the machine to swap out my hard drives when I go to install my RAID0 array tonight due to the radiator preventing me from pulling the hard dries out the front of the case....

Whoopse.

User avatar
Skippman
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2082
Joined: Wed May 17, 2006 10:16 am
Location: St. Louis, MO USA
Contact:

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Skippman » Fri Feb 13, 2009 7:44 am

Well, got the RAID 0 array all built and running. It was far easier than I thought it was going to be, well minus the installing the drives in the case. That tripple radiator I use up front while amazing at cooling sure is a PITA on changing parts because I can't just pull the hard drive cage through the front of the case, I had to completely remove the power supply. But it's done and having a 1TB RAID 0 array I think I'm ok for drive space for a while considering I was using 1/4 of that before and had plent of storage left but no more room on the Raptor.

So I guess I need someone to update my banner again if they would be so kind to reflect the RAID array.

User avatar
Bio-Hazard
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2302
Joined: Thu May 06, 2004 9:48 pm
Location: Back Woods Of MO.

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Bio-Hazard » Fri Feb 13, 2009 10:34 pm

Water cooling does make changing things a bit of a pain in the butt sometimes, but the more often you do it the faster you get at it........... :mrgreen:

User avatar
Skippman
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2082
Joined: Wed May 17, 2006 10:16 am
Location: St. Louis, MO USA
Contact:

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Skippman » Sat Feb 14, 2009 7:57 am

Bio-Hazard wrote:Water cooling does make changing things a bit of a pain in the butt sometimes, but the more often you do it the faster you get at it........... :mrgreen:



That's true. You were right about that sticky pad, I had to use a big screwdriver to pry it off the hard drive cage to get the pump out of the way. lol. I'm just not looking forward to draining it in the future.

User avatar
Bio-Hazard
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2302
Joined: Thu May 06, 2004 9:48 pm
Location: Back Woods Of MO.

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Bio-Hazard » Sat Feb 14, 2009 2:57 pm

I can't count the number of times I've had to drain mine for one reason or another, the latest was this week when one of my 4870's died................. :x

Ultima9999
Legit User
Legit User
Posts: 18
Joined: Thu Feb 12, 2009 10:50 am

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Ultima9999 » Mon Feb 16, 2009 10:04 pm

Wow...War-machine is right!!

I now have a goal, which is to make something as awesome as that, nice job :)

User avatar
Skippman
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2082
Joined: Wed May 17, 2006 10:16 am
Location: St. Louis, MO USA
Contact:

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Skippman » Tue Feb 17, 2009 9:17 am

Ultima9999 wrote:Wow...War-machine is right!!

I now have a goal, which is to make something as awesome as that, nice job :)


Thanks bro. I appreciate the nice words. I'm trying to decide what the next step would be. I will be going i7 at some point but the motherboards I keep reading about are both pricey and somewhat flakey suchs as the ASUS Rampage II. I think I might add either a second Radeon or a Radeon X2 as the 1920x1200 of my monitor makes even my 4870 cry sometimes.

User avatar
Bio-Hazard
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2302
Joined: Thu May 06, 2004 9:48 pm
Location: Back Woods Of MO.

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Bio-Hazard » Tue Feb 17, 2009 6:33 pm

Don't forget to add a bit more water cooling................ :mrgreen:

User avatar
Skippman
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2082
Joined: Wed May 17, 2006 10:16 am
Location: St. Louis, MO USA
Contact:

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Skippman » Tue Feb 17, 2009 7:21 pm

Bio-Hazard wrote:Don't forget to add a bit more water cooling................ :mrgreen:



Well, I'd considered cooling my GPU as I have ton's of headroom left on the radiator but I don't believe my PowerColor Radeon is a ATI refrence design so I don't think the Koolance will work on it. I might have to just use a GPU waterblock.

User avatar
Bio-Hazard
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2302
Joined: Thu May 06, 2004 9:48 pm
Location: Back Woods Of MO.

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Bio-Hazard » Tue Feb 17, 2009 10:49 pm

I've got one of those laying around as well, but I might be using it on my 3rd 4870 when I get around to installing my old heater core radiator...........;) I'm not totally sure if I want (or need) to go Tri-Fire as of right now.

User avatar
Skippman
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2082
Joined: Wed May 17, 2006 10:16 am
Location: St. Louis, MO USA
Contact:

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Skippman » Wed Feb 18, 2009 2:06 pm

Well, I almost screwd up. Was going to order a second 4870 when I noticed the Corsair PSU I'm using only supports one card. That sucks, major.

User avatar
Bio-Hazard
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2302
Joined: Thu May 06, 2004 9:48 pm
Location: Back Woods Of MO.

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Bio-Hazard » Wed Feb 18, 2009 10:54 pm

The 4 pin to PCI-e adapters that ship with most cards normally do a OK job of powering the cards, I've had to use them before. As long as the PSU has enough amps to push 2 4870's (and everything else) the adapters will work fine.

User avatar
Skippman
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2082
Joined: Wed May 17, 2006 10:16 am
Location: St. Louis, MO USA
Contact:

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Skippman » Fri Feb 20, 2009 6:08 pm

I e-mailed Corsair about my issue and they're sending me the dual PCIE cables for free!

User avatar
Bio-Hazard
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2302
Joined: Thu May 06, 2004 9:48 pm
Location: Back Woods Of MO.

Re: WARMACHINE 1.5 Build Phase

Postby Bio-Hazard » Sun Feb 22, 2009 10:07 am

Man, you can't beat that for service................. :mrgreen:


Return to “Modding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests