GTX 1070 - no display

Forum for all the nVidia video cards from the past, present and future!
User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

GTX 1070 - no display

Postby smack323 » Thu Oct 20, 2016 5:37 am

I have a somewhat older MSI P67A-C43 (B3) motherboard that doesnt have integrated graphics. I tried upgraded the video card last night from a ATI 6970 to a GTX 1070. When I power on the system I get nothing. no post, bios or anything - I have an Antec 750w PSU and did connect the 8pin pci-e connection properly.

Before I ship this card back I wonder if anyone has some ideas? I put the 6970 back in and tried to install the Nvidia drivers but the install stops with a message "no hardware detected" - Is there a way to force the drivers to install? I am going to update the MB bios tonight to the latest version.
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1058
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: I Live In A 2 Bed Tardis
Contact:

Re: GTX 1070 - no display

Postby DJ Tucker » Thu Oct 20, 2016 9:02 am

use display driver uninstaller to uninstall all amd drivers and then run it again to uninstall all NVidia drivers and reinstall NVidia driver and you should be good to go :) here is the link. scroll to the bottom and download latest version and run as I said above.
http://www.guru3d.com/files-details/dis ... nload.html
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.6Ghz @ 1.3v With LEPA Exllusion 240 Mod
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb OS Sandisk X210 512Gb Gaming
Video Card: Inno3d GTX 1070 Accelero Hybrid S 2075/9000 @ 1.094v
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Lian Li DK-Q2X with Corsair HX1000i PSU

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: GTX 1070 - no display

Postby smack323 » Thu Oct 20, 2016 11:31 am

well the problem is a catch-22. I cant install the nVidia drivers unless it detects the card, I cant use the card since no video output. no integrated graphics on MB either.

I went on MSI forums and there is a chance that a BIOS update will allow the MB to see the card. Worst case I get a new MB, CPU, RAM out of all this. :drinkers:
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
bubba
Staff Writer
Staff Writer
Posts: 4658
Joined: Sun May 01, 2005 10:24 am
Location: STL

Re: GTX 1070 - no display

Postby bubba » Thu Oct 20, 2016 11:37 am

If its not booting with the card in, could be something in the board or just a DOA card.

Do you have another system that you can try the new card in?
"The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not."
-Thomas Jefferson

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: GTX 1070 - no display

Postby smack323 » Thu Oct 20, 2016 12:22 pm

short answer no, unless I wanted to build a rig with spare parts quick to test.
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1058
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: I Live In A 2 Bed Tardis
Contact:

Re: GTX 1070 - no display

Postby DJ Tucker » Thu Oct 20, 2016 2:28 pm

is the bios not detecting the gpu?
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.6Ghz @ 1.3v With LEPA Exllusion 240 Mod
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb OS Sandisk X210 512Gb Gaming
Video Card: Inno3d GTX 1070 Accelero Hybrid S 2075/9000 @ 1.094v
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Lian Li DK-Q2X with Corsair HX1000i PSU

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3634
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: GTX 1070 - no display

Postby KnightRid » Fri Oct 21, 2016 4:28 am

smack323 wrote:short answer no, unless I wanted to build a rig with spare parts quick to test.


I would build a quick and dirty one just to make sure the card is good or bad before taking further steps.

Oh and 1070 - I am jealous
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: GTX 1070 - no display

Postby smack323 » Fri Oct 21, 2016 9:33 am

DJ Tucker wrote:is the bios not detecting the gpu?


I am not sure since I can't see anything. I have to assume not
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1058
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: I Live In A 2 Bed Tardis
Contact:

Re: GTX 1070 - no display

Postby DJ Tucker » Fri Oct 21, 2016 1:31 pm

of course. a p67 board don't make use of onboard graphics. well that's kills that option out. I guess your only option is build a quick test rig from your spare parts and go on the offence and hopefully get it working ;)
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.6Ghz @ 1.3v With LEPA Exllusion 240 Mod
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb OS Sandisk X210 512Gb Gaming
Video Card: Inno3d GTX 1070 Accelero Hybrid S 2075/9000 @ 1.094v
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Lian Li DK-Q2X with Corsair HX1000i PSU

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: GTX 1070 - no display

Postby smack323 » Tue Oct 25, 2016 8:00 am

I updated the BIOS and MSI support thought that might do the trick.. it did not :( . I am due for a refresh anyway so just picked up a new CPU, MB and RAM.
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1058
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: I Live In A 2 Bed Tardis
Contact:

Re: GTX 1070 - no display

Postby DJ Tucker » Tue Oct 25, 2016 5:30 pm

fair enough if that's the only way to go then go for it. what did you pick up?
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.6Ghz @ 1.3v With LEPA Exllusion 240 Mod
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb OS Sandisk X210 512Gb Gaming
Video Card: Inno3d GTX 1070 Accelero Hybrid S 2075/9000 @ 1.094v
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Lian Li DK-Q2X with Corsair HX1000i PSU

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: GTX 1070 - no display

Postby smack323 » Thu Oct 27, 2016 7:05 am

ok so my new parts came yesterday.. and this is getting frustrating.. here is what I picked up.

ASUS H170 PRO GAMING LGA 1151 Intel H170 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.1 USB 3.0 ATX Intel Motherboard

Intel Core i5-6500 6MB Skylake Quad-Core 3.2 GHz LGA 1151

CORSAIR Vengeance LPX 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 2133

When I initially hooked everything up I got nothing.. system wouldn't power on. I took out the 1070, still wouldn't power on. unscrewed all the screws holding down the motherboard (powers on) put video card back in - no screws in motherboard. Will not even power on. This is really stating to bum me out.

1) how am I even supposed to use this board if it wont power on with the screws holding it to the case.

2) why would the video card even cause it from powering on.

3) I am returning the card.. I tried it in another system and just got a black screen also. I honestly don't think that the card is the problem but I am running out of ideas.
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1058
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: I Live In A 2 Bed Tardis
Contact:

Re: GTX 1070 - no display

Postby DJ Tucker » Thu Oct 27, 2016 4:57 pm

from what you saying it seems like a grounding issue but for the system to do the same thing when the gpu to plugged in is just plain weird. if you tested it in another system you can be sure the card is doa as it gave same results :(
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.6Ghz @ 1.3v With LEPA Exllusion 240 Mod
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb OS Sandisk X210 512Gb Gaming
Video Card: Inno3d GTX 1070 Accelero Hybrid S 2075/9000 @ 1.094v
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Lian Li DK-Q2X with Corsair HX1000i PSU

User avatar
camaroguy1998
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1290
Joined: Sun Jan 07, 2007 5:24 pm
Location: St. Charles, Mo.

Re: GTX 1070 - no display

Postby camaroguy1998 » Fri Oct 28, 2016 2:54 am

I had a similar problem with an ASUS Crosshair.
Asus had me put a small piece of electrical tape over each Mobo standoff, then screw the Mobo down.
Yes it worked!
Hope this helps!
ASUS Crosshair V- Formula Z - AMD 9590H2O
16G GSkill RipJaw - CoolerMaster Seidon cooler
Corsair RM750X - Samsung 840 EVO 500GB SSD
ASUS BW-12B1ST BD Burners(X2)
EVGA 560ti SC
ASUS 27" LED LCD monitor
Corsair 600T case

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: GTX 1070 - no display

Postby smack323 » Fri Oct 28, 2016 5:55 am

I ordered some nylon standoffs. I figured it was shorting out - one thing after another with this card. Sending the GPU back today. One good thing was since all these problems and having to go back on Newegg to get an RMA going I noticed the MB is now offering a free DDR4 8GB kit with purchase. I online chatted with a newegg rep and they agreed to send me the kit!!
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1058
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: I Live In A 2 Bed Tardis
Contact:

Re: GTX 1070 - no display

Postby DJ Tucker » Fri Oct 28, 2016 6:03 am

there always a silver lining. well spotted. hope it's all good working order :)
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.6Ghz @ 1.3v With LEPA Exllusion 240 Mod
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb OS Sandisk X210 512Gb Gaming
Video Card: Inno3d GTX 1070 Accelero Hybrid S 2075/9000 @ 1.094v
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: ASRock Extreme 6 Z77
Case: Lian Li DK-Q2X with Corsair HX1000i PSU

User avatar
bubba
Staff Writer
Staff Writer
Posts: 4658
Joined: Sun May 01, 2005 10:24 am
Location: STL

Re: GTX 1070 - no display

Postby bubba » Fri Oct 28, 2016 11:32 am

If its all in the case still, screw it down, and unhook the power/reset button wires. Try and start the system up by briefly bridging the power switch pins with a small screw driver/metal pin/paper clip... if it fires up, its in the case switches. Still no dice. Setup everything out of the case, I like the box the boards come in, and hook it all up. If it powers up then, there is a short in the case somewhere, either between standoffs and the board or along the back somewhere.

If it doesn't fire up, remove card, try again. If it fires then, could be bad card or weak PSU. If you can bum a PSU off someone to try go that route to rule out the PSU. That fails, RMA the card.
"The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not."
-Thomas Jefferson

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: GTX 1070 - no display

Postby smack323 » Thu Nov 03, 2016 6:07 am

Card has been sent back.. I tried the card in three other PC just to be sure.. still need to figure out what was/is shorting the MB out when screwed in
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
bubba
Staff Writer
Staff Writer
Posts: 4658
Joined: Sun May 01, 2005 10:24 am
Location: STL

Re: GTX 1070 - no display

Postby bubba » Thu Nov 03, 2016 7:08 am

Borrow fingernail polish from a lady friend and coat the end of all the standoffs. Take care to keep it off the threads.

Works like the old school fiber washers that used to come with cases.
"The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not."
-Thomas Jefferson

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: GTX 1070 - no display

Postby smack323 » Mon Nov 07, 2016 10:29 am

replacement card came and it's working :supz:
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED


Return to “NVIDIA GeForce, Quadro and Tegra Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest