360 into LCD

This is the place to hang out and talk about consoles. From game thoughts to hardcore mods feel free to talk about the Microsoft xbox 360 and PS2/PS3 here all you like!
User avatar
stopthekilling77
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2192
Joined: Fri Feb 02, 2007 2:08 pm
Location: Colorado, USA
Contact:

360 into LCD

Postby stopthekilling77 » Sat Dec 15, 2007 7:00 pm

okay im getting my 360 here soon, and i want to run it through my Samsung 216bw 21.6 inch LCD monitor. ( http://www.samsung.com/ca/products/moni ... ifications )

my questions are simple: what's my aspect ratio, considering the 360 was designed for either 16:9 or 4:3, correct? and if i'm out of whack, am i gonna experience issues?

also, what cables am i gonna need to hook up to this thing? i've never owned a console before so i want to do this right.
MSI 970A-G43
AMD Phenom II X4 965BE @ 3.5 GHz
10 GB DDR3 1333 CAS-7
GeForce GTX 650 Ti OC 2GB
2TB Seagate HDD, 1TB WD HDD for backups,
Antec P-180B, Antec 450W PSU
ASUS 27" LED LCD Monitor
someday I will get a real GPU and some SSD's... :goodman:

User avatar
stev
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1507
Joined: Thu Feb 16, 2006 7:29 am
Location: Nashville, TN suburbs
Contact:

Re: 360 into LCD

Postby stev » Sat Dec 15, 2007 7:32 pm

I'm not a console guru, but once you get all of those things worked out, see if you can get the Xbox-360 onto the network and fold a few for LR. :)
AMD X2 TK-57 1.90Ghz | F700 Quanta | PC2-5300 DDR2 2Gb | GeForce 7000M | DVDRAM GSA-T40N | HP LaserJet 1018
My Stats http://folding.extremeoverclocking.com/extra_page.php?s=&u=303718
Image
http://www.eff.org - Electronic Frontier Foundation - working to protect your digital rights

User avatar
InspectahACE
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1765
Joined: Tue Sep 06, 2005 8:25 pm
Location: Las Vegas

Re: 360 into LCD

Postby InspectahACE » Sat Dec 15, 2007 7:41 pm

Only way that I know of to hook one of those up is thru the hdmi-dvi adapter...only problem is...i really doubt it will send the sound through the video card...so you wont have any sound...i have Samsung 206bw...and there is no other connection other than dvi and vga..think its the same with yours not sure...
i7 3930K @ 3.8 Ghz | Asus Rampage IV Extreme | Asus GTX TITAN SLI | 16GB G.Skill Ripjaws Z DDR3-1866 | Corsair H100i | Corsair Force GT 90 GB SSD | 2x Corsair Force GT 240 GB SSD | 450GB VelociRaptor | Sound Blaster Z | Corsair AX1200i PSU | Logitech G502 | Logitech G810| CM HAF-932 Black Edition | BenQ Zowie XL2730 27" monitor | Windows 10 Pro 64-bit

User avatar
stopthekilling77
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2192
Joined: Fri Feb 02, 2007 2:08 pm
Location: Colorado, USA
Contact:

Re: 360 into LCD

Postby stopthekilling77 » Sat Dec 15, 2007 7:51 pm

hmmmm
maybe i should just start looking for a cheap flatscreen tv....
MSI 970A-G43
AMD Phenom II X4 965BE @ 3.5 GHz
10 GB DDR3 1333 CAS-7
GeForce GTX 650 Ti OC 2GB
2TB Seagate HDD, 1TB WD HDD for backups,
Antec P-180B, Antec 450W PSU
ASUS 27" LED LCD Monitor
someday I will get a real GPU and some SSD's... :goodman:

User avatar
InspectahACE
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1765
Joined: Tue Sep 06, 2005 8:25 pm
Location: Las Vegas

Re: 360 into LCD

Postby InspectahACE » Sat Dec 15, 2007 11:45 pm

I did see a Hanns-G 28 inch monitor online and at best buy for around $500-$600..it has an hdmi port and speakers on it...assuming u have an hdmi cord with your 360 of course....i know i want that monitor just for the sheer size of it...and its viewing angle kicks the crap out of my samsung when i saw the display at best buy..its one alternative...i havent found an inexpensive monitor/tv in th at size range at that price. far as any other way im not sure
i7 3930K @ 3.8 Ghz | Asus Rampage IV Extreme | Asus GTX TITAN SLI | 16GB G.Skill Ripjaws Z DDR3-1866 | Corsair H100i | Corsair Force GT 90 GB SSD | 2x Corsair Force GT 240 GB SSD | 450GB VelociRaptor | Sound Blaster Z | Corsair AX1200i PSU | Logitech G502 | Logitech G810| CM HAF-932 Black Edition | BenQ Zowie XL2730 27" monitor | Windows 10 Pro 64-bit

User avatar
hainer36
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 384
Joined: Thu Sep 08, 2005 1:33 pm
Location: St. Catharines, Ontario, Canada

Re: 360 into LCD

Postby hainer36 » Sun Dec 16, 2007 3:39 pm

get a vga cable for it from playasia.com

its 6 bucks or so, and has the stereo (R+W) cables from it and if you get a better model it can come with optical out

looks perfect on my Benq 24" and my old Acer 19"

it will ask for options as to what resolution you want to run in the display menu

6 bucks+shipping well worth it

User avatar
stopthekilling77
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2192
Joined: Fri Feb 02, 2007 2:08 pm
Location: Colorado, USA
Contact:

Re: 360 into LCD

Postby stopthekilling77 » Sun Dec 16, 2007 5:14 pm

hainer36 wrote:get a vga cable for it from playasia.com

its 6 bucks or so, and has the stereo (R+W) cables from it and if you get a better model it can come with optical out

looks perfect on my Benq 24" and my old Acer 19"

it will ask for options as to what resolution you want to run in the display menu

6 bucks+shipping well worth it


got a link for it? for some reason their site is glitchy for me
MSI 970A-G43
AMD Phenom II X4 965BE @ 3.5 GHz
10 GB DDR3 1333 CAS-7
GeForce GTX 650 Ti OC 2GB
2TB Seagate HDD, 1TB WD HDD for backups,
Antec P-180B, Antec 450W PSU
ASUS 27" LED LCD Monitor
someday I will get a real GPU and some SSD's... :goodman:

User avatar
hainer36
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 384
Joined: Thu Sep 08, 2005 1:33 pm
Location: St. Catharines, Ontario, Canada

Re: 360 into LCD

Postby hainer36 » Sun Dec 16, 2007 9:56 pm

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-de- ... -178e.html

not sure if thats the exact one i have, but a little more searching (more than 3 seconds :P) would probably find 2 or 3 others

OwnageDC650
Legit User
Legit User
Posts: 6
Joined: Tue Jan 29, 2008 3:23 pm

Re: 360 into LCD

Postby OwnageDC650 » Tue Jan 29, 2008 3:31 pm

Purchase the official Microsoft VGA Cable. I've tried other brands and they usually either don't work or don't last very long.

User avatar
stopthekilling77
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2192
Joined: Fri Feb 02, 2007 2:08 pm
Location: Colorado, USA
Contact:

Re: 360 into LCD

Postby stopthekilling77 » Tue Jan 29, 2008 7:27 pm

after playing on the TV downstairs i'm NOT enjoying the resolution of it... its some Philips 36" regular old tv...

the images are all blurred and its near impossible to read the text without having a blistering headache.

i'm wondering if the resolution is gonna be worth it on my monitor

i think i found the right cable: http://www.xbox.com/en-US/hardware/x/xbox360vgahdcable/

anyone got anything to say about it?
MSI 970A-G43
AMD Phenom II X4 965BE @ 3.5 GHz
10 GB DDR3 1333 CAS-7
GeForce GTX 650 Ti OC 2GB
2TB Seagate HDD, 1TB WD HDD for backups,
Antec P-180B, Antec 450W PSU
ASUS 27" LED LCD Monitor
someday I will get a real GPU and some SSD's... :goodman:

User avatar
Cannyone
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 118
Joined: Wed Sep 13, 2006 7:15 pm
Location: Albuquerque, NM

Re: 360 into LCD

Postby Cannyone » Wed Jan 30, 2008 10:36 pm

yeah I'll try to help.

I'm running my Xbox 360 with a VGA cable, and it is connected to an NEC 20WMGX² display. So that display is a 16:10 aspect ratio, with a native resolution of 1680x1050. Also of note is the fact that this display has component, and composite inputs. It even has a built in TV tuner. However, it does not have HDMI input.

Originally I was connecting via component inputs and running with a slightly letter-boxed 720P output.

To get this working with the VGA cable all I had to do was go under Console Settings - Display - then select a resolution of 1280x768 (it automatically set it to "widescreen") and chose a "Reference Level" of Expanded to compensate for the slight difference in aspect ratio.

Personally, I like the result! Allot of the parts of the display, like my Gamer Picture are much clearer than at 720P. The downside of course is that find it easier to notice some alaising artifacts. :P
Intel Core i7 4820K @ 4 GHz | Asus Rampage IV Formula | 16GB Patriot DDR3-1866 | Asus Poseidon GTX 780 water cooled... (other stuff too <- 500 char limit!)

User avatar
stopthekilling77
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2192
Joined: Fri Feb 02, 2007 2:08 pm
Location: Colorado, USA
Contact:

Re: 360 into LCD

Postby stopthekilling77 » Wed Jan 30, 2008 11:22 pm

Cannyone wrote:yeah I'll try to help.

I'm running my Xbox 360 with a VGA cable, and it is connected to an NEC 20WMGX² display. So that display is a 16:10 aspect ratio, with a native resolution of 1680x1050. Also of note is the fact that this display has component, and composite inputs. It even has a built in TV tuner. However, it does not have HDMI input.

Originally I was connecting via component inputs and running with a slightly letter-boxed 720P output.

To get this working with the VGA cable all I had to do was go under Console Settings - Display - then select a resolution of 1280x768 (it automatically set it to "widescreen") and chose a "Reference Level" of Expanded to compensate for the slight difference in aspect ratio.

Personally, I like the result! Allot of the parts of the display, like my Gamer Picture are much clearer than at 720P. The downside of course is that find it easier to notice some alaising artifacts. :P


thanks a ton! my big problem will be waiting for the $ to get this darn cord! wheres your w2 when you need it right?
MSI 970A-G43
AMD Phenom II X4 965BE @ 3.5 GHz
10 GB DDR3 1333 CAS-7
GeForce GTX 650 Ti OC 2GB
2TB Seagate HDD, 1TB WD HDD for backups,
Antec P-180B, Antec 450W PSU
ASUS 27" LED LCD Monitor
someday I will get a real GPU and some SSD's... :goodman:

User avatar
Cannyone
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 118
Joined: Wed Sep 13, 2006 7:15 pm
Location: Albuquerque, NM

Re: 360 into LCD

Postby Cannyone » Thu Jan 31, 2008 2:54 pm

...my big problem will be waiting for the $ to get this darn cord!


I hear you. I had to wait to get quick computer job so I could afford it. My situation is, um "different", and I can't really take a regular job these days. So I have plenty of time now to play Xbox games and surf the web, just I don't have money to spend on things... :|

I also needed one other connector to get it all working. See that cable has RCA audio connectors. My speakers really needed a mini-DIN stereo plug. I had lots of different stuff (I've been working as a PC tech for years so I have a dresser full of cables, adapters,... you name it!). I just didn't have, or couldn't find, the one connector I needed. What I finally settled for was a "female/female" RCA connector, which ran me a grand total of $7.68 Radio Shack. That allowed me to use a cable with Male RCA to mini-DIN pugs to run my sound into my computer's speakers. And that allows me to listen to music from my computer, while I play a game, with a set of headphones, until 2am and I not disturb anyone. :P
Intel Core i7 4820K @ 4 GHz | Asus Rampage IV Formula | 16GB Patriot DDR3-1866 | Asus Poseidon GTX 780 water cooled... (other stuff too <- 500 char limit!)


Return to “Console Gaming Corner”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests