USB 3.0 not working

Discussion about Intel CPU Motherboards
livingem
Legit Little One
Legit Little One
Posts: 1
Joined: Fri Sep 30, 2011 6:27 pm

USB 3.0 not working

Postby livingem » Fri Sep 30, 2011 6:52 pm

Hello - I have an ASUS P7H57D Motherboard, which has two USB 3.0 ports on the motherboard.

I have tried to use both USB 3.0 ports with both a WD and then a Seagate HDD, but neither drive was recognized when connected with USB 3.0. I no longer have the WD drive.

At the present time I have a Seagate Free Agent GoFlex Desk HDD with a USB 3.0 adapter. The drive lights up when connected to a USB 3.0 port (there is no power cord), but is not recognized in My Computer or Device Manager. I am using Windows XP Pro.

As far as i can see, i have installed the USB 3.0 driver fom the utility disk that came with the Motherboard.

Any help would be appreciated.

Thank you.

User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
Posts: 33695
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri
Contact:

Re: USB 3.0 not working

Postby Apoptosis » Fri Sep 30, 2011 9:23 pm

What driver version are you running?

I think you are running the P7H57D-V EVO motherboard and the latest driver version for it can be found online here - http://www.asus.com/Motherboards/Intel_ ... H57DV_EVO/

1) Host Controller Firmware is v3.0.2.1
2) USB Cntroller Driver is v1.0.19.0

Those are the latest official drivers tested and posted by ASUS.

You can look to other sites to get even newer drivers. Station Drivers shows much newer versions - http://www.station-drivers.com/page/nec.htm

My advice is try the ASUS drivers if they are newer than what you are running. If they don't fix the problem go ahead and use the latest drivers from the site above.
Find us on Facebook to discover the faces behind the names!
Follow Me on Twitter!


Return to “Intel Motherboard Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests