D975XBX2 q6600 problem

Discussion about Intel CPU Motherboards
zerodude
Legit User
Legit User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 05, 2011 2:44 pm

D975XBX2 q6600 problem

Postby zerodude » Fri Oct 21, 2011 11:29 am

Hi guys i got a second hand q6600 cpu but when i install it into D975XBX2, there is no display, when i am back to e4500 everything is normal, i updated motherboard current version is 2838 my system;

D975XBX2 motherboard,
5 gb ddr 2 667 ram,
160 gb and 500 gb two hdd,
ati 5570 display adapter,
xigmatek 1284 cpu fan,
xigmatek 120 mm rear fan,
2 lg dvd-rom,
asus vento case,
asus 350 watt psu

by the way when i first installed cpu there was a red light in D975XBX2 ( cpu led) then it disappeared i dont know what to do please help

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby vbironchef » Fri Oct 21, 2011 11:44 am

Maybe try to take out the bios battery then reinstall. Try with only one stick of memory. Do a clean install of Windows. Let us know what you find out.

zerodude
Legit User
Legit User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 05, 2011 2:44 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby zerodude » Fri Oct 21, 2011 11:56 am

vbironchef wrote:Maybe try to take out the bios battery then reinstall. Try with only one stick of memory. Do a clean install of Windows. Let us know what you find out.


i took out battery and i tried it with one memory stick and without hdd, also i took out 5570 and tried an old x1550 nothing changed no display but cpu and rear fan are working :)

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby vbironchef » Fri Oct 21, 2011 12:02 pm

hook up your hard drive. Can you go into your bios? Do you have a floppy drive connected? I doubt that your rig will boot if everything is not connected. It has to go thru a boot sequence.
Last edited by vbironchef on Fri Oct 21, 2011 12:13 pm, edited 1 time in total.

zerodude
Legit User
Legit User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 05, 2011 2:44 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby zerodude » Fri Oct 21, 2011 12:12 pm

vbironchef wrote:hook up your hard drive. Can you go into your bios? Do you have a floppy drive connected?


i can not go into bios because there is no display just black screen there is no floppy ,is there any possibility that psu is not enough ?

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby vbironchef » Fri Oct 21, 2011 12:16 pm

Yes, I was thinking that myself. I added to my last post. You see if you don't know what settings are in your bios, your boot sequence may be off. Causing a non-boot. Do you have a more powerful power supply? Depending on the boot sequence you may need to add a floppy drive.

zerodude
Legit User
Legit User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 05, 2011 2:44 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby zerodude » Fri Oct 21, 2011 12:21 pm

vbironchef wrote:Yes, I was thinking that myself. I added to my last post. You see if you don't know what settings are in your bios, your boot sequence may be off. Causing a non-boot. Do you have a more powerful power supply? Depending on the boot sequence you may need to add a floppy drive.


All i got is asus 350 watt if i can be certain that psu is not enough, i can buy better one tomorrow thanks for help

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby vbironchef » Fri Oct 21, 2011 12:27 pm

Try to remove all graphic cards and try to get into you bios.

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby vbironchef » Fri Oct 21, 2011 12:30 pm

Have you tried going into safe mode?

zerodude
Legit User
Legit User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 05, 2011 2:44 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby zerodude » Fri Oct 21, 2011 1:09 pm

vbironchef wrote:Have you tried going into safe mode?


the problem is that when i install q6600 cpu there is no display on the monitor i can't do anything and i cant see anything i cant get into bios or i can not start windows in safe mode because computer acting like there is no display adapter :( but when i install my old cpu e4500 everything is going back to normal it works flawlessly

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby vbironchef » Fri Oct 21, 2011 1:20 pm

Try that new power supply and keep in touch. I hope that is your problem. If that doesn't work then I think that the cpu is problem.

zerodude
Legit User
Legit User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 05, 2011 2:44 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby zerodude » Fri Oct 21, 2011 1:33 pm

vbironchef wrote:Try that new power supply and keep in touch. I hope that is your problem. If that doesn't work then I think that the cpu is problem.


i am afraid cpu is broken i think because i tried with only one memory stick, old x1550 and one hard disk, 350 watt must be enough for this low system at least windows should start :(
if i figure out the problem let you know thanks for everything take care

User avatar
bubba
Staff Writer
Staff Writer
Posts: 4663
Joined: Sun May 01, 2005 10:24 am
Location: STL

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby bubba » Fri Oct 21, 2011 1:50 pm

Are you using only 4 of the 8 pins for the CPU power? If only using 4 then that would explain why the E4500 works and Q6600 doesn't. The CPU is not getting enough power.
"The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not."
-Thomas Jefferson

zerodude
Legit User
Legit User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 05, 2011 2:44 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby zerodude » Fri Oct 21, 2011 2:24 pm

[quote="bubba"]Are you using only 4 of the 8 pins for the CPU power? If only using 4 then that would explain why the E4500 works and Q6600 doesn't. The CPU is not getting enough power.[

ok i use these two cabels http://imageshack.us/photo/my-images/716/imgp3060t.jpg/ is that ok ?

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby vbironchef » Fri Oct 21, 2011 2:56 pm

That should work. Only using a 4-pin connector never even crossed my mind. The first rig I build was with a Intel QX6700 cpu. The same motherboard that you have, by the way. I'm still using that rig.

zerodude
Legit User
Legit User
Posts: 10
Joined: Wed Oct 05, 2011 2:44 pm

Re: D975XBX2 q6600 problem

Postby zerodude » Fri Oct 21, 2011 3:23 pm

vbironchef wrote:That should work. Only using a 4-pin connector never even crossed my mind. The first rig I build was with a Intel QX6700 cpu. The same motherboard that you have, by the way. I'm still using that rig.


i think only solution is to find another motherboard and try q6600 on it if it works there is something with motherboard otherwise cpu is dead


Return to “Intel Motherboard Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest