P8Z77-V no POST, BIOS or signals

Discussion about Intel CPU Motherboards
TBGAPowa
Legit User
Legit User
Posts: 14
Joined: Mon Jun 25, 2012 2:01 pm

P8Z77-V no POST, BIOS or signals

Postby TBGAPowa » Sat Aug 11, 2012 7:44 am

brand new. everything is plugged in, leds on, fans spinning but no BIOS and POST start up. it didn't come with a speaker so i don't think i could hear any beeps. the monitor, keyboard and mouse aren't getting signals

i am not sure if it was my imagination but i do think i heard ticking sounds and smelled a bit of smoke while installing the cpu and hsf with the mobo placed on the cardboard box cover that came with it. or it may just be the smell of new computer hardware.

the mobo led was on so i don't understand

i can’t trust any technical service with expensive parts, maybe if it was oem i wouldn’t care as much.
Intel Core i7 3770k / Asus P8Z77-V / Asus Direct CUII GTX 670 / G. Skill Ares 1600 16GB (2x8) / Western Digital Caviar Black 2TB / Samsung 830 256GB / ASUS DRW-24B1ST 24x DVD-Writer / Noctua NH-D14 / Corsair AX850 / NZXT Switch 810 Gunmetal / Dell Ultrasharp U2412M / Corsair Vengeance K90 / Razer Naga 2012 / Razer Goliathus Speed Medium / JVC HA RX 700 / Wacom Bamboo Splash / Canon CanoScan LiDE 110

DragonFury
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 605
Joined: Mon Jan 31, 2011 11:51 am

Re: P8Z77-V no POST, BIOS or signals

Postby DragonFury » Sat Aug 11, 2012 10:36 am

pull everything off but the cpu heat sink 1 stick of memory, and plug the monitor to the onboard video. if no go pull the entire motherboard apart and see if you have any bent pins on the socket.
Mini ME
Is in a state of flux....

User avatar
XstollieX
Staff Writer
Staff Writer
Posts: 1641
Joined: Mon Mar 24, 2008 10:51 am
Contact:

Re: P8Z77-V no POST, BIOS or signals

Postby XstollieX » Sat Aug 11, 2012 11:59 am

Is the BIOS upto date? Did the BIOS get corrupted. ASUS has a BIOS Flashback feature that you can use to flash the board. Pull everything but the psu, and use this technique. You will have to check the manual for the exact procedure and location of the flashback button on your board. Worth a shot

TBGAPowa
Legit User
Legit User
Posts: 14
Joined: Mon Jun 25, 2012 2:01 pm

Re: P8Z77-V no POST, BIOS or signals

Postby TBGAPowa » Sat Aug 11, 2012 7:30 pm

yeah i will give it a shot when i have the time, thank you for the advice.

MemOK! led lights up red, what does that mean? i cant see the cpu led because the hsf covers it, boot device led i believe was green and the flbk led wasn't on.
Intel Core i7 3770k / Asus P8Z77-V / Asus Direct CUII GTX 670 / G. Skill Ares 1600 16GB (2x8) / Western Digital Caviar Black 2TB / Samsung 830 256GB / ASUS DRW-24B1ST 24x DVD-Writer / Noctua NH-D14 / Corsair AX850 / NZXT Switch 810 Gunmetal / Dell Ultrasharp U2412M / Corsair Vengeance K90 / Razer Naga 2012 / Razer Goliathus Speed Medium / JVC HA RX 700 / Wacom Bamboo Splash / Canon CanoScan LiDE 110

DragonFury
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 605
Joined: Mon Jan 31, 2011 11:51 am

Re: P8Z77-V no POST, BIOS or signals

Postby DragonFury » Sun Aug 12, 2012 12:12 am

You have an issue with the memory, compatibility issue, turn off machine, press the mem ok button, hold for a couple of seconds then reboot machine.
Mini ME
Is in a state of flux....

TBGAPowa
Legit User
Legit User
Posts: 14
Joined: Mon Jun 25, 2012 2:01 pm

Re: P8Z77-V no POST, BIOS or signals

Postby TBGAPowa » Sun Aug 12, 2012 9:11 am

UPDATE: solved- i tested the RAM one at a time both were ok, then tried both (properly reseating them this time, doh!) and the red DRAM led turned off the POST splashed on screen and the keyboard, mouse and monitor got their signals.

thank you XstollieX and DragonFury for being kind and helpful
Intel Core i7 3770k / Asus P8Z77-V / Asus Direct CUII GTX 670 / G. Skill Ares 1600 16GB (2x8) / Western Digital Caviar Black 2TB / Samsung 830 256GB / ASUS DRW-24B1ST 24x DVD-Writer / Noctua NH-D14 / Corsair AX850 / NZXT Switch 810 Gunmetal / Dell Ultrasharp U2412M / Corsair Vengeance K90 / Razer Naga 2012 / Razer Goliathus Speed Medium / JVC HA RX 700 / Wacom Bamboo Splash / Canon CanoScan LiDE 110

DragonFury
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 605
Joined: Mon Jan 31, 2011 11:51 am

Re: P8Z77-V no POST, BIOS or signals

Postby DragonFury » Sun Aug 12, 2012 10:45 am

no problem, glad you got it up and running ;)
Mini ME
Is in a state of flux....


Return to “Intel Motherboard Forum”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest