ASUS Z97 question

Discussion about Intel CPU Motherboards
Post Reply
User avatar
brentsg
Legit User
Legit User
Posts: 23
Joined: Wed Jul 02, 2014 12:24 am
Location: Wildwood, MO
Contact:

ASUS Z97 question

Post by brentsg » Thu Aug 07, 2014 4:13 pm

This needs to go in a dumb question thread, but I can't figure it out so..

I've set long post timers and such in the BIOS of my new ASUS Z97 board, but no matter what I do and/or press (F1, Delete, etc) the PC boots without giving me the opportunity to enter BIOS for tweaks. I've restarted, I've cold started, I've unplugged power for an extended time. The Win 8.1 logo pops and off we go.

Any ideas on how I get back and what I need to disable?

User avatar
kenc51
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 5167
Joined: Thu Jun 23, 2005 1:56 pm
Location: Dublin, Republic of Ireland
Contact:

Re: ASUS Z97 question

Post by kenc51 » Fri Aug 08, 2014 6:58 am

try F12 @ boot - it should give you the boot menu and from there you can enter the bios

User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
Posts: 33874
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri
Contact:

Re: ASUS Z97 question

Post by Apoptosis » Sat Aug 09, 2014 8:05 am

I have the ASUS Z97-A on the test bench and it boots up and enter the UEFI by hitting the delete button with no issues at all.

Where do you have your keyboard plugged in and and what kind is it? Might want to switch USB ports or switch to another keyboard to see if the keyboard itself is the issue.
Find us on Facebook to discover the faces behind the names!
Follow Me on Twitter!

User avatar
brentsg
Legit User
Legit User
Posts: 23
Joined: Wed Jul 02, 2014 12:24 am
Location: Wildwood, MO
Contact:

Re: ASUS Z97 question

Post by brentsg » Wed Aug 13, 2014 7:26 am

I'm not sure what changed, but the next time I bigoted, it paused at the ASUS screen and I entered BIOS normally. After some tweaks it's behaving well.

Post Reply