Q8300

Discussion about Intel CPUs and overclocking. Need help with that new Intel processor? Not sure which one is right for you? Like to void your warranty? This is the place for you! Please keep the topic on Intel Processors!
User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Q8300

Postby skier » Sat Apr 24, 2010 5:11 pm

well, on monday i'm ordering a Q8300 2.5GHz (1333MHz/333MHz FSB) and was wondering what people think i'll be able for clocks, the board i'm using is in my Sig, and has gotten my E7200(1066/266) @ 4.15GHz 1750/437, but i now have better cooling

my goal is at least 3.5GHz, 4GHz would be nice ;)
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: Q8300

Postby skier » Wed Apr 28, 2010 11:43 am

Let the fun begin

Q8300stock.jpg
Q8300stock.jpg (212.61 KiB) Viewed 2008 times
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1082
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: I Live In A 2 Bed Tardis
Contact:

Re: Q8300

Postby DJ Tucker » Thu Apr 29, 2010 9:10 am

you should be able to get 3.5ghz but 4ghz will be pushing it on that board but nonetheless try it and post back the results!
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.8Ghz (1.376v) LEPA Exllusion 240 Mod
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb Sandisk X210 1Tb
Video Card: Inno3d GTX 1070 iChill Black 2100/9100
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: Asus Maximus IV Gene Z Gen 3
Case: Vector Custom VDM01 with Corsair HX1000i PSU
Peripherals: Corsair K70 Lux Corsair M65 Pro and Corsair Void Pro Wireless

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: Q8300

Postby skier » Thu Apr 29, 2010 12:09 pm

well so far it seems my board died :shock:

it keeps hanging after POST(thats right, it POSTS, can get into BIOS, but hangs after that EVERY time) have tried every configuration i could think of and still nogo.
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
geokilla
Moderator
Moderator
Posts: 1048
Joined: Thu Mar 15, 2007 9:46 am
Location: Toronto, Canada

Re: Q8300

Postby geokilla » Thu Apr 29, 2010 3:56 pm

Ouch... You bought the Q8300 just so you could put the mobo to good use too.
Intel Core i5-3570K @ 4.2Ghz @ 1.16V (CPU-Z + LinX)
Gigabyte Z77X-UD5H F14 BIOS
ASUS GTX 460 768MB @ 800/1950
Kingston HyperX DDR3 8GB @ DDR-1333
Corsair AX750
Crucial M4 128GB
Western Digital Black 1TB
Cooler Master Hyper 212+ EVO
BenQ E2420HD
---------------------
I AM CANADIAN!

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: Q8300

Postby skier » Thu Apr 29, 2010 4:34 pm

i managed to get 3.16GHz mostly stable before it went stoopid on me, CPU scored 12112 pts in 3DM Vantage without physx
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1082
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: I Live In A 2 Bed Tardis
Contact:

Re: Q8300

Postby DJ Tucker » Sun May 02, 2010 3:03 pm

skier wrote:well so far it seems my board died :shock:

it keeps hanging after POST(thats right, it POSTS, can get into BIOS, but hangs after that EVERY time) have tried every configuration i could think of and still nogo.

your board does exactly what mine does! everything i try after 3.562ghz/375FSB and it POSTS then hangs at the load screen. i tried waiting 30 mins just for it to pass but still no luck and 3.562ghz seems the max i can go but, should be able to get 3.8ghz/400FSB minimum :?
Annihilator V3.0
Processor: Intel Core i7 2600k @ 4.8Ghz (1.376v) LEPA Exllusion 240 Mod
Memory: 16Gb Corsair Vengeance Pro 1866Mhz 10-10-10-24-1T
Hard Drive: SanDisk X110 128Gb Sandisk X210 1Tb
Video Card: Inno3d GTX 1070 iChill Black 2100/9100
Monitor: AOC G2460VQ6
Operating System: Windows 10 64 bit Pro
Motherboard: Asus Maximus IV Gene Z Gen 3
Case: Vector Custom VDM01 with Corsair HX1000i PSU
Peripherals: Corsair K70 Lux Corsair M65 Pro and Corsair Void Pro Wireless

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: Q8300

Postby skier » Sun May 02, 2010 5:27 pm

DJ Tucker wrote:your board does exactly what mine does! everything i try after 3.562ghz/375FSB and it POSTS then hangs at the load screen. i tried waiting 30 mins just for it to pass but still no luck and 3.562ghz seems the max i can go but, should be able to get 3.8ghz/400FSB minimum :?


the difference is, you board does that at an overclock, mine does it at ANY frequency or voltage, including-but not limited to: Stock.
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups


Return to “Intel Processor Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests