XP SP3

This is the place to discuss the latest computer hardware issues and technology. Please keep the discussion ON TOPIC!
Post Reply
User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1910
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego
Contact:

XP SP3

Post by Darkstar » Thu Dec 20, 2007 12:22 pm

Has anyone gotten ahold of the XP SP3 Beta?

:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's

TeskoX
Legit User
Legit User
Posts: 18
Joined: Tue Nov 28, 2006 3:22 pm
Location: Chatham, Ontario, Canada

Re: XP SP3

Post by TeskoX » Thu Dec 20, 2007 12:32 pm

Grabbed it from the MSDN site ... but couldn't install it ... and then I got distracted by MACBOOK stuff and haven't returned to it yet ...
Main Workstation - *offline* e6600 @ 3 GHz, 2GB Crucial Ballistix PC2-8500, EVGA 8800GTS 320Meg Superclock - Vista Ultimate 64bit SP1
Mobile Workstation - MacBook Pro 2.4, 4GB RAM (not the 28% increase powerhouse stuff)
File Server - *current workstation* - 4400+ @ 2.8 , 4GB Crucial PC2-5300, 2x 500 GB 7200RPM - XP Pro 64

User avatar
Methious
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 893
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:39 am
Location: Joplin Mo.

Re: XP SP3

Post by Methious » Thu Dec 20, 2007 12:36 pm

I had it downloading the night before my mobo died, you might have to use a torrent client to get it and demand is high so it takes a while to get. Reports say that not only is it a security update, some say a 10% performance boost occurred after install.
Image

User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK

Re: XP SP3

Post by DMB2000uk » Thu Dec 20, 2007 1:08 pm

I always felt there was a performance hit from sp1 to sp2, so maybe sp3 fixes some of that (and more?).

Surely torrents in high demand work better not worse?

Dan
Image (<- Clickable)

User avatar
stev
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1507
Joined: Thu Feb 16, 2006 7:29 am
Location: Nashville, TN suburbs
Contact:

Re: XP SP3

Post by stev » Thu Dec 20, 2007 2:45 pm

My XP with SP3 is working all so good. Why jump so fast to to SP3 anyways?

Does SP3 have any nasty DRM or other questionable underlining tones to it? :-k

I'm very skeptical of M$ as of late. One machine looses a MOBO due to a weird update, then the stealth update in the Q3, and what is next to follow???

For those jumping onto SP3, you're my ginnie pigs. =D> Have at it.
AMD X2 TK-57 1.90Ghz | F700 Quanta | PC2-5300 DDR2 2Gb | GeForce 7000M | DVDRAM GSA-T40N | HP LaserJet 1018
My Stats http://folding.extremeoverclocking.com/ ... =&u=303718
Image
http://www.eff.org - Electronic Frontier Foundation - working to protect your digital rights

User avatar
Methious
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 893
Joined: Thu Oct 18, 2007 9:39 am
Location: Joplin Mo.

Re: XP SP3

Post by Methious » Thu Dec 20, 2007 7:07 pm

I don't know what it is with the torrent, the Us is being banned form a lot of torrent sites, and a lot are being closed down. There were 98 seeds, and 85 leeches and it was running at 8kb down and 5 up. Normally I see 40 to 64kb down, but haven't been on since they started banning us. There is a way to directly download it from the MS update site. Doing it from update it's only 70+ Megs. I needed the redistributable so I didn't try that route.
Image

T-Shirt
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 589
Joined: Wed May 05, 2004 3:27 pm
Location: Snohomish, WA USA

Re: XP SP3

Post by T-Shirt » Fri Dec 21, 2007 11:27 am

Running SP3 on another machine right now, install was slow (several checking/backup steps) but automatic, took 2 reboots at the end before the existing network was seen.
seems as fast as SP 2 was on that machine before (maybe a little faster) and completely stable (so far :roll: )

User avatar
Topher
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 301
Joined: Sun May 01, 2005 11:29 am
Location: Temple of the Rat
Contact:

Re: XP SP3

Post by Topher » Fri Dec 21, 2007 1:38 pm

I've read reports claiming up to a 40% increase in speed with SP3.
Seems a bit far fetched to me.....
Image

User avatar
The Black Pumpkin
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 421
Joined: Wed Mar 29, 2006 11:45 pm
Location: Lake City, Florida

Re: XP SP3

Post by The Black Pumpkin » Fri Dec 21, 2007 2:15 pm

I'm sure I'll get it once it's no longer beta, but till then, SP2 works. 8)
AMD Opteron 1224SE "Santa Ana" = DFI Lanparty UT NF590 SLI-M2R/G
Crucial Ballistix 4x1GB DDR2 800 = Corsair CMPSU-750TX
Sapphire 4870 1GB = Sceptre X20WG-Naga 20" = Logitech X-530 5.1
Seagate 320GB (SATA II) x2 = Samsung SH-S203B (SATA)

User avatar
Major_A
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 3793
Joined: Tue May 15, 2007 2:11 pm
Location: Houston, TX

Re: XP SP3

Post by Major_A » Sun Dec 23, 2007 3:18 pm

Topher wrote:I've read reports claiming up to a 40% increase in speed with SP3.
Seems a bit far fetched to me.....
I saw that too and decided to try it for myself. I installed SP3 on a "throw away" box and ran some benchmarks. Needless to say every benchmark I ran showed SP2 was faster. Maybe since this is an old crappy machine that has something to do with it.

Post Reply