Gray Screen, i am sick of it

This is the place to discuss the latest computer hardware issues and technology. Please keep the discussion ON TOPIC!
Post Reply
z100
Legit User
Legit User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:33 pm

Gray Screen, i am sick of it

Post by z100 » Thu Dec 16, 2010 2:46 pm

can some one help me check what the cause of Gray Screen for my 1 month old pc?
i am using Asus M4A79XTD EVO Motherboard bio 2102, AMD 1090T Black, G-SKILL 1600 Ram
in Bio default for everything...Random "WhiteScreen", memory test pass, and Asus Overdrive test for CPU Pass,
so i am suspecting the problem is the Motherboard?
lol i am sick of it...

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 124
BCP1: 00000000
BCP2: 864A18FC
BCP3: 00000000
BCP4: 00000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\121610-14539-01.dmp http://www.filedropper.com/121610-14539-01
C:\Users\XX\AppData\Local\Temp\WER-24086-0.sysdata.xml http://www.filedropper.com/wer-24086-0sysdata
Last edited by z100 on Fri Jan 07, 2011 12:34 am, edited 1 time in total.

User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
Posts: 33922
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri
Contact:

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by Apoptosis » Thu Dec 16, 2010 3:19 pm

So you are running a one month old install of Windows 7... I'm guessing you have done the basics like update the BIOS and all of the system drivers. I'm also guess you did a memory test as well.

Does it do it randomly or does it blue screen when you do a certain task?

Is the system overclocked or at default BIOS settings?
Find us on Facebook to discover the faces behind the names!
Follow Me on Twitter!

z100
Legit User
Legit User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:33 pm

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by z100 » Thu Dec 16, 2010 3:35 pm

thank you for your fast reply it is at default for cpu and Motherboard, and everything is updated, motherboard i use asus provided drivers on their site. graphic card is HD 5870, and i use AMD driver from its site.
i use Blue screen View and it says the cause is "ntoskrnl.exe + 322493" ,
it happens sometime when i pay game "AION", watch movies, sometime i download file online and it blue screen. also moment ago when i open device manger, and click "+" to list the drivers and it gave me whitescreen and auto restart, so i try again and it didnt happen.

it is random, it happens after 30mins, or few hours

User avatar
Athlonite
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 180
Joined: Mon Oct 15, 2007 10:01 pm

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by Athlonite » Thu Dec 16, 2010 10:33 pm

how many sticks of ram do have installed
Asus Crosshair V Formula
AMD FX 8320 @ 3700MHz NB/HT @ 2600MHZ
2x 4GB Corsair Vengeance LP 1600 C9
1x Sapphire Radeon HD 7850 9550MHz core 1250MHz mem
1x Pioneer DVD-RW DVR212S SATA
2x Samsung HD502IJ 16MB cache 7200rpm raid0
1x Samsung HD502IJ 16MB cache 7200rpm storage
1x WD2500AAJS 8MB cache 7200rpm storage
Thermolab Baram 1 x 120mm CM R4 90cfm 2000rpm 1x SilverStone 120mm AP 1500rpm 37.5cfm
SilverStone ST75F-P 750W PSU Full Modular
SilverStone RaVeN RV02B-W

z100
Legit User
Legit User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:33 pm

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by z100 » Fri Dec 17, 2010 3:05 pm

use G-skill 2x2gb, and i swap it with my other new pc, and nothing wrong. i think it is the motherboard, hopefully they can give me a replacement

User avatar
pwcmed
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 564
Joined: Fri May 02, 2008 2:03 pm
Location: San Antonio, TX

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by pwcmed » Fri Dec 17, 2010 5:05 pm

Did you recently upgrade the motherboard or video card? If it was the motherboard did you do a fresh install of windows.

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by skier » Fri Dec 17, 2010 6:02 pm

have you verified voltage/frequency/timing on your RAM is at spec?
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
Major_A
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 3793
Joined: Tue May 15, 2007 2:11 pm
Location: Houston, TX

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by Major_A » Fri Dec 17, 2010 10:49 pm

Are you running one of the advanced speed profiles with your installed RAM? Personally I've encountered nothing but issues with the enhanced profiles and stick with the tried and true play with the timings until it's stable.

If you think it's your board have you checked for a BIOS update? Sometimes the BIOS updates address stability issues (be it RAM, video card, peripherals, etc...).

User avatar
bmaverick
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 255
Joined: Fri Apr 04, 2008 2:32 pm
Location: Nashville, TN

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by bmaverick » Sat Dec 18, 2010 10:20 pm

Have you been on any of the Asus support forums? Have you contacted Asus customer support while under warranty? 8-[
My heatware!

Support Your Local Sheriff - At high noon

Jason: "How much does it pay?"
Citizen: "Well, none of our other sheriffs ever lived long enough to find out."

z100
Legit User
Legit User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:33 pm

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by z100 » Mon Dec 20, 2010 5:06 pm

i am going to rma the motherboard, everything in bio is default

User avatar
Major_A
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 3793
Joined: Tue May 15, 2007 2:11 pm
Location: Houston, TX

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by Major_A » Mon Dec 20, 2010 6:45 pm

Are you running the latest BIOS? Maybe the BIOS you have now doesn't have official support for the 1090T processor.

DL126
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 253
Joined: Tue Sep 25, 2007 6:15 am

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by DL126 » Tue Dec 21, 2010 6:55 am

Just last week I saw a video card cause BSOD's on a customer's computer.
It was an older ATI card of some flavor. I can't remember which model it was.

My personal computer was randomly white screening, pinstripe screening, and black screening a few weeks ago.
Once again ... video card.
Mine was a 5770.

z100
Legit User
Legit User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:33 pm

Re: Gray Screen, i am sick of it

Post by z100 » Fri Jan 07, 2011 12:39 am

Asus sent me back the same motherboard, nothing change, i still get the Gray Screen. People says it is the video card (HD 5800 series) but i switch with my other newly build pc intel i5 (same card) and intel pc does not have any screen problem. so would you guys think it is the power supply (when pc is turn off, i can hear buzz sound, if i disconnect the power cable to the Motherboard or unplug the power no buzz sound. i am going to try to swap the power supply with intel build.

Windows 7 says it is blue screen problem lol but it is the gray screen

so far, memory cards, video card swapped with my intel build, but nothing wrong in my intel build.
Last edited by z100 on Fri Jan 07, 2011 12:46 am, edited 1 time in total.

z100
Legit User
Legit User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:33 pm

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by z100 » Fri Jan 07, 2011 12:45 am

bmaverick wrote:Have you been on any of the Asus support forums? Have you contacted Asus customer support while under warranty? 8-[
Asus support sucks! i use chat service after a very long time of waiting, some one finally join the chat room. When CS cant answer my question, CS just leave the chat room. i call them, they cant do anything but RMA.

User avatar
bmaverick
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 255
Joined: Fri Apr 04, 2008 2:32 pm
Location: Nashville, TN

Re: Blue Screen, i am sick of it

Post by bmaverick » Sat Jan 08, 2011 12:43 pm

z100 wrote:
bmaverick wrote:Have you been on any of the Asus support forums? Have you contacted Asus customer support while under warranty? 8-[
Asus support sucks! i use chat service after a very long time of waiting, some one finally join the chat room. When CS cant answer my question, CS just leave the chat room. i call them, they cant do anything but RMA.

Well, if the support is that bad, why oh why do people buy a product from them. :?
My heatware!

Support Your Local Sheriff - At high noon

Jason: "How much does it pay?"
Citizen: "Well, none of our other sheriffs ever lived long enough to find out."

User avatar
Major_A
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 3793
Joined: Tue May 15, 2007 2:11 pm
Location: Houston, TX

Re: Gray Screen, i am sick of it

Post by Major_A » Sat Jan 08, 2011 1:22 pm

I don't know if you tried anything I suggested. I thought they were good suggestions....

z100
Legit User
Legit User
Posts: 7
Joined: Thu Dec 16, 2010 2:33 pm

Re: Gray Screen, i am sick of it

Post by z100 » Mon Jan 24, 2011 9:51 pm

i got my rma few weeks ago, and i have everything installed. i got 1 gray screen after the initial fresh installation for just surfing the web. until now only 2 gray screen happened. i also updated the video card bios from Sapphire's latest bios few days ago. i am now 90% sure it is fixed. thanks for all's suggestions and replies. :)

Post Reply