dual layer

This is the place to discuss the latest computer hardware issues and technology. Please keep the discussion ON TOPIC!
Post Reply
cope07
Legit User
Legit User
Posts: 9
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:05 am

dual layer

Post by cope07 » Sat Feb 04, 2006 5:12 am

How can i write on a DL disk, yes i have a DL writer!

please help me?????
copey

User avatar
sbohdan
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Sun Jul 17, 2005 9:33 am
Location: Canada
Contact:

Post by sbohdan » Sat Feb 04, 2006 7:06 am

first of all you need dual layer capable blank dvd's (they pretty pricey yet). then you write them the same way as single layer dvd's :P
Main rig: NZXT Phantom modded case with Danger Den WC, MSI Tomahawk B350, Ryzen 1700X @ 3.4Ghz, 16GB Patriot Viper DDR4 3200Mhz 16-18-18-36, MSI GTX 1060 3GT OC, Asus 24" 1ms 144hz, Intel P7600 256Gb nvme PCiE, Samsung 2TB; PC P&C 750W, Win10 Pro 64
Laptop: Dell XPS 1530 (T9500; 4GB 800 RAM; 120GB Crucial SSD; 8600GT; WIN7 64bit)
my complete GFX tuneup & cooling mod: http://forums.legitreviews.com/viewtopi ... highlight=

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3925
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Post by KnightRid » Sat Feb 04, 2006 7:24 am

Sharpies work too

:lol:

Mike
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

cope07
Legit User
Legit User
Posts: 9
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:05 am

Post by cope07 » Sat Feb 04, 2006 9:11 am

thanks iv got the disks and the wrighter but its not happening
copey

User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
Posts: 33922
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri
Contact:

Post by Apoptosis » Sat Feb 04, 2006 9:30 am

Welcome to the forums cope07!

What software program are you using to make the DVD's? Is the software program seeing the optical drive? Sometimes Nero and other software progams don't dectect the drive it multiple drives are on a single IDE channel without jumpers being set.

Let us know why you can't write and we will try to help.

cope07
Legit User
Legit User
Posts: 9
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:05 am

Post by cope07 » Sat Feb 04, 2006 9:39 am

It identifies the disc as a dual layer but it is only recording as a single layer (am using nero 6 to burn). Thanks
copey

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3925
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Post by KnightRid » Sat Feb 04, 2006 9:41 am

ok ok back to seriousness

which program came with your burner? any? that program should do DL burns just fine, thats why they send it along with the drive ;) If you are using another burning software, then make sure you have the latest version ( check for updates ). If you still have problems...write back and someone will help you even farther.

I have never burnt a DL dvd since they cost WAAAAYYYYY too much.

Mike

gotta laugh at least once a day or life sux!
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
Posts: 33922
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri
Contact:

Post by Apoptosis » Sat Feb 04, 2006 9:41 am

The original version of Nero 6 needs an update to burn dual-layer. So make sure you have the patch installed.

The Nero 6 update with Dual-Layer support in Nero applications can be downloaded now at http://www.nero.com

cope07
Legit User
Legit User
Posts: 9
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:05 am

Post by cope07 » Sat Feb 04, 2006 9:58 am

thanks, i think i got the right one, but there where 4 of them :P
copey

cope07
Legit User
Legit User
Posts: 9
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:05 am

Post by cope07 » Sat Feb 04, 2006 11:18 am

did not work would nero7 work
copey

cope07
Legit User
Legit User
Posts: 9
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:05 am

Post by cope07 » Sat Feb 04, 2006 12:02 pm

sorry can u help me with something else please how do i convert realplayer to dvd
copey

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3925
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Post by KnightRid » Sat Feb 04, 2006 1:10 pm

http://www.winavi.com/

that will do RM-dvd

so can you burn DL now?

and converting from a terrible format like RM to DVD is probably going to look REAL bad...maybe from divx or xvid might be ok, but RM is REALLY compressed and the quality usually isnt there...give it a shot and see what you think.

Mike
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

cope07
Legit User
Legit User
Posts: 9
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:05 am

Post by cope07 » Sat Feb 04, 2006 1:57 pm

thanks trying winavi now and no i cant copy dl yet
copey

User avatar
sbohdan
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Sun Jul 17, 2005 9:33 am
Location: Canada
Contact:

Post by sbohdan » Sat Feb 04, 2006 2:02 pm

cope07 wrote:thanks trying winavi now and no i cant copy dl yet
tell us what exactly happens? and what are you trying to write? is it data or film?
so you open nero and... give us a step by step info what you do and what happens, so we can figure out the problem.
any screenshots?
Main rig: NZXT Phantom modded case with Danger Den WC, MSI Tomahawk B350, Ryzen 1700X @ 3.4Ghz, 16GB Patriot Viper DDR4 3200Mhz 16-18-18-36, MSI GTX 1060 3GT OC, Asus 24" 1ms 144hz, Intel P7600 256Gb nvme PCiE, Samsung 2TB; PC P&C 750W, Win10 Pro 64
Laptop: Dell XPS 1530 (T9500; 4GB 800 RAM; 120GB Crucial SSD; 8600GT; WIN7 64bit)
my complete GFX tuneup & cooling mod: http://forums.legitreviews.com/viewtopi ... highlight=

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3925
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Post by KnightRid » Sat Feb 04, 2006 2:48 pm

cope07 wrote:thanks trying winavi now and no i cant copy dl yet
when you say COPY DL - are you trying to copy a dvd/make a backup? If so they are protected and you cant d it with a regular burning program.

Mike
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

User avatar
sbohdan
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1266
Joined: Sun Jul 17, 2005 9:33 am
Location: Canada
Contact:

Post by sbohdan » Sat Feb 04, 2006 3:17 pm

that's why I asked for details. original dvd's are protected by macrovision...
Main rig: NZXT Phantom modded case with Danger Den WC, MSI Tomahawk B350, Ryzen 1700X @ 3.4Ghz, 16GB Patriot Viper DDR4 3200Mhz 16-18-18-36, MSI GTX 1060 3GT OC, Asus 24" 1ms 144hz, Intel P7600 256Gb nvme PCiE, Samsung 2TB; PC P&C 750W, Win10 Pro 64
Laptop: Dell XPS 1530 (T9500; 4GB 800 RAM; 120GB Crucial SSD; 8600GT; WIN7 64bit)
my complete GFX tuneup & cooling mod: http://forums.legitreviews.com/viewtopi ... highlight=

cope07
Legit User
Legit User
Posts: 9
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:05 am

Post by cope07 » Sun Feb 05, 2006 1:23 am

thank you all got it done, iv got nero7 and it works and now i will try and help peeps the best i can thank u
copey

Post Reply