**Life not worth living** PC IS DEAD!!!!

This is the place to discuss the latest computer hardware issues and technology. Please keep the discussion ON TOPIC!
Post Reply
User avatar
kenc51
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 5167
Joined: Thu Jun 23, 2005 1:56 pm
Location: Dublin, Republic of Ireland
Contact:

**Life not worth living** PC IS DEAD!!!!

Post by kenc51 » Mon Mar 13, 2006 9:26 am

My PC is a gonner!!! (sort of)
Yesterday my rig crashed and won't reboot........:(

I started to play Black & White 2 and then it locked up.....
I rebooted and got as far as windows login then the GFX was messed up......The GFX card was not OC'ed as only reinstalled drivers earlier last week.....

I tried pulling out the battery and clearing the CMOS.....It booted but gave me a warning the Bios was in safe mode.....It gave me the option to press delete to change the settingts for press F1 to contiume booting

If I press delete --> it's ok untill I save the bios settings, then nothing.....
One diagnostic LED on the board stays lit (gfx prob?)
If I chose F1 --> It boots into windows fine, untill it gets to the XP screen then gfx is messed up.

I re-flashed my boards bios twice, once via Tmods boot cd and once via floppy (blind flash)

Now I can't get any display.....the monitor gets no signal @ all :(
I have no internet access as my Intel rig is running Linux and I have a crappy usb wifi adapter which won't install on linux (using NdisWrapper)

I was thinking of doing a blind flash of the GFX bios.......but the card is still under warranty and if I mess up the Bios then I may not get an RMA

The worse thing is my Linux box has no Video Codecs installed and my XP rig was my TV and entertainment centre........I have nothing to watch @ all or no web access and I'm on lates this week ](*,)

It could be the mobo or the GFX card, but I don't have a second PCIe card to test with.......
I've taken apart the rig and tried to boot with just the GFX / 1 stick of ram and nothing......

I'm going to bring back the card tomorrow morning and hope that was the prob......I'm also thinking of paying a bit more and upgrading the card for an ATI card....

I'm thinking it's the card as If I only have the my OS HDD in and press F1 I it loads windows...I even hear that poxy welcome to windows sound, but the monitor gets no signal :(
I'm using the stock bios in the GFX card.....I did try a modded bios, but that was 4mths ago.....adding more voltage didn't help my OC so I reverted back to the origional Bios......

This week and prolly next week will be a killer for me as I now have nothing to watch @ all.......I'll haveto revert back to using ethernet to connect to the web via my Linux box......

someday I will have a stable pc.....yeah right!!!!

User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
Posts: 33922
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri
Contact:

Post by Apoptosis » Mon Mar 13, 2006 9:53 am

dude that is a complete bummer... think any local shops will let you try out a PCIe card for a bit or let you try your card on their machines?

User avatar
FZ1
Moderator
Moderator
Posts: 4448
Joined: Mon Dec 27, 2004 6:49 pm
Location: Cincinnati, Ohio
Contact:

Post by FZ1 » Mon Mar 13, 2006 10:17 am

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah :shock: I feel for ya!
Joe

Kerii
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 416
Joined: Sun Oct 02, 2005 5:07 pm

Post by Kerii » Mon Mar 13, 2006 10:49 am

Sucks to hear, hope it works out for ya. Got a good RMA policy on the card I presume?

I know your pain, my old graphics card died on me sometime ago as well. :P

Though... I'm not entirely sure if it was my fault or the PSU's.
Don't think I'll ever know.
Image

User avatar
kenc51
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 5167
Joined: Thu Jun 23, 2005 1:56 pm
Location: Dublin, Republic of Ireland
Contact:

Post by kenc51 » Mon Mar 13, 2006 11:07 am

I'm going to bring the gfx card back to the shop tomorrow morning.......I'll also get a loan of a PCI GFX card from someone here in work so I'll only have to suffer no pc for tonight...........

I can only hope the shop will test and replace the card themselves as I don't think I can wait if it must be sent to PNY for testing........

User avatar
FZ1
Moderator
Moderator
Posts: 4448
Joined: Mon Dec 27, 2004 6:49 pm
Location: Cincinnati, Ohio
Contact:

Re: **Life not worth living** PC IS DEAD!!!!

Post by FZ1 » Mon Mar 13, 2006 11:14 am

kenc51 wrote:I started to play Black & White 2 and then it locked up.....
OK, there was your first mistake - you should have been practicing BF2 :lol: :lol:
Joe

User avatar
kenc51
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 5167
Joined: Thu Jun 23, 2005 1:56 pm
Location: Dublin, Republic of Ireland
Contact:

Re: **Life not worth living** PC IS DEAD!!!!

Post by kenc51 » Mon Mar 13, 2006 11:24 am

FZ1 wrote:
kenc51 wrote:I started to play Black & White 2 and then it locked up.....
OK, there was your first mistake - you should have been practicing BF2 :lol: :lol:
Nahh.....I Never play online games!!!!

I tried once here with CS....but that was a joke......

I'm not sure to get another GTX or pay a bit more and get an ATI X1900XT instead??

User avatar
ikjadoon
Legit Aficionado
Legit Aficionado
Posts: 72
Joined: Mon Mar 13, 2006 11:17 am

Either should work great

Post by ikjadoon » Mon Mar 13, 2006 11:38 am

I personally would get another GTX if it can be RMA'd, but the 7900 Series cards don't look that shabby either.

I would say a nVidia card, since you have a SLi motherboard, but the x1900 is a powerful card as well.

~Ibrahim~
Overdrive PC Core2.SLI:

Core 2 Duo E6600 @ ~3.5GHz, ASUS P5N-E SLI, 4GB of DDR2-770, 8800GTS 640MB @ 621/1836, Western Digital 640GB, LITE-ON 20X, CM Stacker 830, Enermax 620W, Vista Ultimate 64-bit SP1

3DMark '06: 10,302
SuperPI 1M: 15.194s
WEI: 5.7

Black Mesa Scientist
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 117
Joined: Wed Sep 28, 2005 7:43 am
Location: Houten, Netherlands

Post by Black Mesa Scientist » Mon Mar 13, 2006 12:09 pm

Last time something like this happened with me on my last K7....
Too bad, I hope you will survive, comrade.
Athlon 64 3200+ @ 2300MHZ =3650+ Stock Voltage
eVGA GF6800GS 485/1200.
2x512 Corsair XMS 3200LLPT
AsRock 939-Dualsata2
Sweex 400WATT 18amps
Dual layer DVD-RW
2x80GB seagate Barracuda!!!!



Your mother was a hamster, and your father smelled of elderberries!

User avatar
Razorbacx
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 368
Joined: Wed Aug 24, 2005 11:27 am
Location: Tulsa, Oklahoma

Post by Razorbacx » Mon Mar 13, 2006 1:16 pm

I just went thru this myself. My gfx card took a dump and it was better than 3 weeks before I got it back fixed under warranty. Talk about torture! I feel your pain and wish you a speedy recovery... :lol:

User avatar
DeusEx
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 430
Joined: Tue Nov 15, 2005 8:27 pm
Location: New York
Contact:

Post by DeusEx » Mon Mar 13, 2006 1:21 pm

thats what u get for playing boring games like black and white. :)

User avatar
kenc51
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 5167
Joined: Thu Jun 23, 2005 1:56 pm
Location: Dublin, Republic of Ireland
Contact:

Post by kenc51 » Mon Mar 13, 2006 3:12 pm

DeusEx wrote:thats what u get for playing boring games like black and white. :)
I've only ever seen ~10 secs of the intro then.......blue screen

Sovereign
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1045
Joined: Sun May 08, 2005 5:28 pm

Post by Sovereign » Mon Mar 13, 2006 3:26 pm

I thought my life was bad, my Seagate 'Cuda has been threatening to take a dive on me, but my computer still works. I'll consider myself lucky.


**language: :) /infinite**
Play
Q6600 @ 3.2GHz :: 8GB DDR2-800 :: eVGA 9800GX2 :: 7900GTX (secondary) :: abit IP35 Pro :: 150GB Raptor 10k RPM :: 2x750GB WD Caviar :: 120GB WD :: X-Fi XtremeMusic :: NEC 4551A :: BenQ DVD Combodrive (52x32x52) :: Dual 22" Acer AL2216W :: Thermaltake Armor Black :: Logitech Z5500 5.1

Work
Core 2 Duo @ 2.53GHz :: 4GB DDR3 @ 1067MHz :: 3670 :: Intel PM45 Chipset :: 500GB 5400RPM SATA :: Integrated Audio :: BD-ROM/DVD Burner :: 16" 1920x1080 RGBLED

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3941
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Post by KnightRid » Tue Mar 14, 2006 6:18 am

That REALLY sux! I have all AGP cards here or I would send you one to use... :(

I had a video card go bad once in all my computing years, and that one was over 5 years old, so for some reson they wouldnt let me get a warranty exchange :shock: the bastards..hehehe

Let me know if I can help somehow!

Mike
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

User avatar
kenc51
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 5167
Joined: Thu Jun 23, 2005 1:56 pm
Location: Dublin, Republic of Ireland
Contact:

Post by kenc51 » Sat Apr 01, 2006 10:22 am

It's alive again :)
I left the card in earlier this week.....then yesterday I got an e-mail saying I could pick up a replacement......

Instead of getting another 256Mb GTX I decided to pay some extra cash....

Sapphire X1900XTX stock
Image

Old card
3DMark06 Score: 4798 3DMarks
SM 2.0 Score: 1923 Marks
SM 3.0 Score: 1909 Marks
CPU Score: 1937 Marks

I need to watercool this baby! The stock cooler is a POS.....it's way too loud!
Whoot!

User avatar
pcrobot
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 820
Joined: Tue Jan 10, 2006 9:03 am
Location: Indianapolis

Post by pcrobot » Sat Apr 01, 2006 12:42 pm

Niiiiice! 8)

User avatar
gvblake22
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1111
Joined: Thu Feb 17, 2005 9:39 am
Location: Northern Michigan
Contact:

Post by gvblake22 » Sun Apr 02, 2006 4:19 pm

HOLY CRAP Ken!!! :shock:
Sorry to hear about your problem, but it's awesome to see you got such a sweet a$$ card!!! :supz:

goose
Legit Aficionado
Legit Aficionado
Posts: 64
Joined: Thu Feb 02, 2006 7:43 pm

Post by goose » Mon Apr 03, 2006 10:24 am

Good deal, man, It's always good to hear that it all worked out in the end!
Goose Out

Image

Post Reply