ATI Folding

Here you can find out about our Folding Team! Our goal: to understand protein folding, protein aggregation, and related diseases
Post Reply
User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1271
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

ATI Folding

Post by smack323 » Sat Nov 28, 2009 8:32 am

I am trying to fold on the new 5770 card. When i install the client it tell me the card is not supported or to try and update the drivers. I have the most recent ati drivers. Does anyone know if the 5700's are currently not supported? I previously was folding on the same machine on a 8800 gts with no problems.
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: ATI Folding

Post by skier » Sat Nov 28, 2009 3:19 pm

i cannot manage to fold on my 4670 even it just goes through cycles of getting unit, working for less than 1% then UNSTABLE_MACHINE and new unit, working etc.., i dont know how to fold on ATI :?
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
ratNukit
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 240
Joined: Sat Jun 21, 2008 7:38 am
Location: Hamburg - Germany

Re: ATI Folding

Post by ratNukit » Sun Nov 29, 2009 5:11 am

There is no client for the 5000 series yet, so you have to start FAH with the parameter "-forcegpu ati_r700"
Image

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1271
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: ATI Folding

Post by smack323 » Tue Dec 01, 2009 11:09 am

sounds to complicated for me.
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
ratNukit
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 240
Joined: Sat Jun 21, 2008 7:38 am
Location: Hamburg - Germany

Re: ATI Folding

Post by ratNukit » Tue Dec 01, 2009 5:05 pm

It's actually quite easy, just install the FAH GPU client, then create a shortcut of the executable, go to properties and add the parameter in the Target line.
Should look like this:
"C:\Program Files (x86)\[email protected]\[email protected]\[email protected]" -gpu 0 -forcegpu ati_r700
:)
Image

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1271
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: ATI Folding

Post by smack323 » Wed Dec 02, 2009 12:51 am

that didnt work. i am using win 7 if that matters 64bit.. wont let me change the target info on the short cut
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

TraceHagan
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 164
Joined: Tue Jul 07, 2009 1:28 pm

Re: ATI Folding

Post by TraceHagan » Wed Dec 02, 2009 1:03 am

That is because you need to create your own new shortcut. The one created during install will be blocked.

Right click on your desktop ->New->Shortcut\
\C:\Program Files (x86)\[email protected]\[email protected]\[email protected]" -gpu 0 -forcegpu ati_r700
Image

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1271
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: ATI Folding

Post by smack323 » Wed Dec 02, 2009 1:30 pm

now i get a core download error.. ill see what google can find for me.
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
smack323
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1271
Joined: Fri Dec 30, 2005 4:28 pm
Location: Waukesha, WI

Re: ATI Folding

Post by smack323 » Wed Dec 02, 2009 1:47 pm

ok i needed to move the instal folder out of program files. now it seem to be working.

thanks for the help
Core i5-6500 - Corsair Vengence 16GB DDR4 2133 - Asus GTX 1070 DUAL 8GB - Antec 750W - Crucial 525GB SSD - Windows 10 64bit - ASUS 27" LED

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: ATI Folding

Post by skier » Wed Dec 02, 2009 2:07 pm

smack323 wrote:ok i needed to move the instal folder out of program files. now it seem to be working.
if you would have said that it woulda been an easy fix ;) nvidia OR ati, with vista or newer you can't install in "program files" you have to make a folder just inside the C directory
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

Post Reply