finished first bigadv unit but it wont send

Here you can find out about our Folding Team! Our goal: to understand protein folding, protein aggregation, and related diseases
Post Reply
User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3925
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

finished first bigadv unit but it wont send

Post by KnightRid » Fri Dec 18, 2009 4:37 pm

Well as the title says - I finished the first bigadv unit, but it hung at sending. I rebooted the VM and it snagged a new WU to work on, but now it comes up and says it could not connect to work server, then tries the alternate port, but still cant connect..?? Has anyone else had this problem? Is there anything i can do on my end to try and fixi t or is just that the [email protected] servers are down?

oh the ip it tries is 171.67.108.22:8080 and then port 80 for the alternative port
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

Bwall
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 675
Joined: Sat Apr 16, 2005 12:22 am
Location: St. Louis
Contact:

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by Bwall » Fri Dec 18, 2009 5:01 pm

What do you mean "won't send" ? They are a HUGE unit (512k upload will take 25-35 minutes).
Image

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3925
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by KnightRid » Fri Dec 18, 2009 7:25 pm

Bwall wrote:What do you mean "won't send" ? They are a HUGE unit (512k upload will take 25-35 minutes).
No, like i said above - it says it cant connect to the main or the alternative. It is working on unit 2 just fine, but it hasnt been able to send unit 1 yet.

I have 768up speed so I was figuring 30 minutes even for me....time wasnt the problem, it just wont connect.

Mike
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

User avatar
geokilla
Moderator
Moderator
Posts: 1048
Joined: Thu Mar 15, 2007 9:46 am
Location: Toronto, Canada

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by geokilla » Fri Dec 18, 2009 10:34 pm

Have you tried resetting the clients?

I've heard of this problem before and I got no idea how to deal with it. Go on the EVGA forums and ask for help. They seem to know a lot. Heck even if you lurk there you'll learn many things.
Intel Core i5-3570K @ 4.2Ghz @ 1.16V (CPU-Z + LinX)
Gigabyte Z77X-UD5H F14 BIOS
ASUS GTX 460 768MB @ 800/1950
Kingston HyperX DDR3 8GB @ DDR-1333
Corsair AX750
Crucial M4 128GB
Western Digital Black 1TB
Cooler Master Hyper 212+ EVO
BenQ E2420HD
---------------------
I AM CANADIAN!

User avatar
dicecca112
Site Admin
Site Admin
Posts: 5013
Joined: Mon Mar 01, 2004 10:40 am
Contact:

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by dicecca112 » Sat Dec 19, 2009 8:44 pm

geokilla wrote:Have you tried resetting the clients?

I've heard of this problem before and I got no idea how to deal with it. Go on the EVGA forums and ask for help. They seem to know a lot. Heck even if you lurk there you'll learn many things.
better of going to the FAH forums, get the answer directly from the source
Image

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3925
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by KnightRid » Mon Dec 21, 2009 6:53 am

2nd unit finished - seems like it might have sent, but no credit for it - maybe I am not at the 10 unit part yet? I should have been, easily. *sigh* Just one more reason to get frustrated. I am letting it run on the bigadv to see what happens - if I never get the major points from it, I will just stop. Everything seems to be running correctly, there is no reason for them not to send or get me the bonus points.

OH - I cant even ping the ip addy that it is trying to send to - but [email protected] page for servers says it is running just perfectly - LMAO - wow

Mike
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

Mad_Goku
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 307
Joined: Mon May 02, 2005 11:11 am
Location: StL

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by Mad_Goku » Mon Dec 21, 2009 4:56 pm

I think you got it....61k so far today!!!
Intel i7 2600k @ 4.8ghz
Asus P8P67 PRO
ATI 5870
8 GB G-Skill Ripjaw X 1600 @ 7-8-7-24
120gb G-Skill Sniper SSD


Image

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3925
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by KnightRid » Mon Dec 21, 2009 7:38 pm

yea! I was notified on twitter :) Now I wonder if that is for both of them I completed or just 1 - probably both.

Wonder if it would be better to put all 8 cores on the CPU folding and stop the GTX260?

Might try and get some more OC out of it too - is back to being stable at 4.1ghz - might be because of only using 7 cores for the cpu folding.

Mike
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

Mad_Goku
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 307
Joined: Mon May 02, 2005 11:11 am
Location: StL

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by Mad_Goku » Mon Dec 21, 2009 8:21 pm

leave the gpu folding going. I don't think you will get much more.
Intel i7 2600k @ 4.8ghz
Asus P8P67 PRO
ATI 5870
8 GB G-Skill Ripjaw X 1600 @ 7-8-7-24
120gb G-Skill Sniper SSD


Image

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by skier » Mon Dec 21, 2009 11:27 pm

why only 7 cores? the GPU client doesn't take up CPU % like it used to back in GeForce 175. days
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
KnightRid
Moderator
Moderator
Posts: 3925
Joined: Wed Dec 14, 2005 5:21 am
Location: Dallastown, PA

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by KnightRid » Tue Dec 22, 2009 7:13 am

skier wrote:why only 7 cores? the GPU client doesn't take up CPU % like it used to back in GeForce 175. days
Everybody says when using the GPU to fold to leave 1 virtual core for it - dunno, but that is what all the guides say. I see at least 90% of the cpu being used constantly wiht 7 cores and 1 for the gpu. I know OC'ing by 5mhz fsb gave me like 3-5 seconds better folding per percent - lol - Just doesnt seem like it would matter a whole lot with adding the last virtual core to the mix :)

Mike
Cigar Blog I review for - http://www.stogiereview.com

Remember, I am opinionated and nothing I say or do reflects on anyone or anything else but me :finga:

User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by DMB2000uk » Tue Dec 22, 2009 10:01 am

It's worth checking out the points difference.

You can work out the total points (including bonus points) via this calculator:
http://www.linuxforge.net/bonuscalc.php

And working out the loss (if there is one) in GPU will be easy enough in fahmon.

Dan
Image (<- Clickable)

User avatar
geokilla
Moderator
Moderator
Posts: 1048
Joined: Thu Mar 15, 2007 9:46 am
Location: Toronto, Canada

Re: finished first bigadv unit but it wont send

Post by geokilla » Tue Dec 22, 2009 1:39 pm

skier wrote:why only 7 cores? the GPU client doesn't take up CPU % like it used to back in GeForce 175. days
7 core and 8 core -bigadv folding on a Core i7 isn't that big of a difference in terms of performance. Why not leave the 8th core for whatever you need to do, say web browsing or w/e? If the rig was dedicated to folding, then maybe you're considering using 8 cores. At least that's what I'd do.
Intel Core i5-3570K @ 4.2Ghz @ 1.16V (CPU-Z + LinX)
Gigabyte Z77X-UD5H F14 BIOS
ASUS GTX 460 768MB @ 800/1950
Kingston HyperX DDR3 8GB @ DDR-1333
Corsair AX750
Crucial M4 128GB
Western Digital Black 1TB
Cooler Master Hyper 212+ EVO
BenQ E2420HD
---------------------
I AM CANADIAN!

Post Reply