GPU running in low power 3D

Here you can find out about our Folding Team! Our goal: to understand protein folding, protein aggregation, and related diseases
Post Reply
User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

GPU running in low power 3D

Post by Wifuzzy » Sat Feb 06, 2010 10:10 am

I have a GPU that has suddenly goning into Low Power 3D while folding. Just started a couple of days ago. Temps on the card are fine...57-60 C. Any ideas. When I reboot the computer it runs as it should for a while...I do not know how long it works for, but a least a couple of hours. I have changed nothing in the past month on that computer and It is running windows 7.

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: GPU running in low power 3D

Post by skier » Sat Feb 06, 2010 6:23 pm

by low-power 3D do you mean fully throttled down to idle power state?(my GTS 250 goes from 738/2400/1800 to 300/100/600)
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
DaIceMan
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1599
Joined: Tue Jul 18, 2006 10:31 pm
Location: Springfield-ish, Missouri
Contact:

Re: GPU running in low power 3D

Post by DaIceMan » Sat Feb 06, 2010 8:05 pm

you say you changed nothing... does that include drivers? possible that new drivers have changed the power profile of the card. What kind of card is it?
Gamer - Thermaltake Element S | PC Power & Cooling Silencer 750 Black | Gigabyte GA-EP45-DS3L | Intel E8400 | Arctic Cooling Freezer 7 Pro | 4GB OCZ Reaper Ram | XFX 8800GTX | Creative X-Fi XtremeGamer | Seagate 7200.10 320GB

HTPC / Folder - Palit 9600GT 1GB Sonic | AMD Phenom 9600 | Corsair DHX 4GB | ECS GF8200A | OCZ StealthXStream 500
Thanks to Palit, AMD, Corsair and ECS for sponsoring the 2008 Folding Give-away!

Image

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: GPU running in low power 3D

Post by Wifuzzy » Sat Feb 06, 2010 10:31 pm

I have a XFX 260 Black Edition. running stock settings and I have changed nothing. The cards seems to be behaving it's self today...but we will see. And by low power 3D..I mean just that..799 mhz shaders. they should be @1404 mhz. No screen saver...nadda. I will post again if it seems to be cured or if it does it again.

User avatar
XstollieX
Staff Writer
Staff Writer
Posts: 1641
Joined: Mon Mar 24, 2008 10:51 am
Contact:

Re: GPU running in low power 3D

Post by XstollieX » Sun Feb 07, 2010 12:06 am

I had the same issue with my xfx gtx 260's here is the fix that I found.

1. IN RIVATUNER CLICK ON THE POWER USER TAB
2. CLICK ON + RIVATUNER \ NVIDIA \ OVERCLOCKING
3. CHECK EnablePerfLevelForcing , VALUE = 1
4. MAIN TAB , DRIVER SETTINGS , OVERCLOCKING
5. IN DROP DOWN BOX = FORCE CONSTANT PERFORMANCE LEVEL!
6. APPLY AND IT WILL ASK YOU TO REBOOT , DO SO!

Hopefully this will help you out seemed to fix the issue for me. :)

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: GPU running in low power 3D

Post by Wifuzzy » Mon Feb 08, 2010 7:50 pm

So far my 260 is behaving itself...so far...

Post Reply