smp wont run on Windows 7

Here you can find out about our Folding Team! Our goal: to understand protein folding, protein aggregation, and related diseases
Post Reply
User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1910
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego
Contact:

smp wont run on Windows 7

Post by Darkstar » Fri Mar 11, 2011 8:55 am

I have tried to run the smp on windows 7 64 Bit and even though the official guide says it works on 32 and 64 bit it just wont run.....

:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by vbironchef » Fri Mar 11, 2011 9:38 am

First, create a new folder for the FAH SMP client. In Windows Vista and Windows 7, this location is suggested: C:\Users\[username]\FAH Please do NOT install the SMP client in C:\Program Files\FAH to avoid issues with permissions. Vista/7 have new security restrictions (not in Win XP) that prevent the client from running. In Windows XP, this location is suggested: C:\FAH and this location is used for the purposes of this guide.

Download and open the v6.34 SMP client executable file to the folder you just created.

To make the next steps easier to follow, renaming the client executable to something shorter and easy to remember is suggested. Right-click on the executable file, select Rename and change to fah6).

Note: Depending on the file name and folder display settings, the file extension may or may not be shown.
Rename [email protected] to fah6 or rename [email protected] to fah6.exe.

The next step is to configure the client. Open a Command Prompt and change directory to the location where you unzipped the FAH client.

User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1910
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego
Contact:

Re: smp wont run on Windows 7

Post by Darkstar » Fri Mar 11, 2011 11:44 am

Did all that, get a prompt saying that the program is incompatible etc when trying to install it
and thats with "run as administrator"

:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by vbironchef » Fri Mar 11, 2011 1:41 pm

Did you change machine ID number? Edit: Is your firewall or anti-virus blocking you from getting a connection?

User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1910
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego
Contact:

Re: smp wont run on Windows 7

Post by Darkstar » Fri Mar 11, 2011 2:11 pm

doesnt even get that far.......wont even start the install....incompatible..yada yada contact the vendor for 64 bit version.......

:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by vbironchef » Fri Mar 11, 2011 2:39 pm

Note: To install the FAH client to run as a service (a bit later in the setup), the Windows XP user account running the setup must have Administrator privileges. In Windows Vista and newer, the Command Prompt used to setup the FAH client as a service must be opened with Run As Administrator privileges. Do this by clicking on the Start button. In the Search box, type command prompt. In the list of results, right-click Command Prompt, and then click Run as administrator. If prompted for an administrator password or confirmation, enter the password or provide confirmation. This would be a good time to change to a user account with Administrative rights, or to open a new command prompt using the Run As option.

Mad_Goku
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 307
Joined: Mon May 02, 2005 11:11 am
Location: StL

Re: smp wont run on Windows 7

Post by Mad_Goku » Fri Mar 11, 2011 4:31 pm

I run it in win 7 64 bit with no problems and I'm not doing anything special. Just install it and place it in its own folder, run it and set up the config.

**when I say install it I mean copy it to its own folder, there's really no install**
Intel i7 2600k @ 4.8ghz
Asus P8P67 PRO
ATI 5870
8 GB G-Skill Ripjaw X 1600 @ 7-8-7-24
120gb G-Skill Sniper SSD


Image

User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1910
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego
Contact:

Re: smp wont run on Windows 7

Post by Darkstar » Tue Mar 15, 2011 12:52 pm

C:\Users\maggien\Fah>fah6a -configonly -smp
This version of C:\Users\maggien\Fah\FAH6a.exe is not compatible with the versio
n of Windows you're running. Check your computer's system information to see whe
ther you need a x86 (32-bit) or x64 (64-bit) version of the program, and then co
ntact the software publisher.


:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by vbironchef » Tue Mar 15, 2011 1:38 pm

this location is suggested: C:\Users\[username]\FAH Please do NOT install the SMP client in C:\Program Files\FAH to avoid issues with permissions

Type this in the command prompt to begin (assuming you renamed the FAH executable to "fah6" or "fah6.exe" depending on the file view settings as noted above):

fah6 -configonly -smp
The client will display some information and then prompt you for answers to configuration questions. Note that for most answers, the default setting is the recommended setting. Here is an example of what is displayed on screen, with an explanation of each option:

Launch directory: C:\FAH
Executable: fah6
Arguments: -configonly -smp

User Name [Anonymous]?
Enter your FAH User Name (not the Windows user name). Or press enter to accept the default user name Anonymous. Almost everyone selects a personalized user name.

Arguments: -smp 8 -bigadv -verbosity 9

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by vbironchef » Tue Mar 15, 2011 3:25 pm

This is what you put. C:\Users\maggien\Fah>fah6a -configonly -smp this is not correct. fah6a is not right.

User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1910
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego
Contact:

Re: smp wont run on Windows 7

Post by Darkstar » Wed Mar 16, 2011 7:26 am

fah6a was what i renamed the executable after the first download which was renamed fah6 failed.

:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by vbironchef » Wed Mar 16, 2011 8:03 am

Delete all your SMP log files and uninstall program then start over. Not sure if you need to reboot.

User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1910
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego
Contact:

Re: smp wont run on Windows 7

Post by Darkstar » Wed Mar 16, 2011 10:39 am

There is no log files and no program to uninstall since it will not install on the 64 bit system. I have deleted the executable and rebooted twice. I don't really have time to spend on these 64 bit i7 systems anymore as i haven't seen any viable solutions.

thanks,

:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's

User avatar
Wifuzzy
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 380
Joined: Wed Aug 23, 2006 8:29 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by Wifuzzy » Wed Mar 16, 2011 12:25 pm

As much as I would like to catch you in 5.5 years...lol. You must have downloaded the wrong version. I have Win7 64 and no problems. You need the 6.34 on this page http://folding.stanford.edu/English/DownloadWinOther . I don't know what else to suggest. The only way I could repeat your problem was download the wrong client. Hope this helps.

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by vbironchef » Wed Mar 16, 2011 1:43 pm

Thanks Wifuzzy, It should only take about 10 min. to set the SMP client. Darkstar I hope you don't give up.

User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1910
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego
Contact:

Re: smp wont run on Windows 7

Post by Darkstar » Thu Mar 17, 2011 7:54 am

Thats the one i downloaded, doesnt run on the 2 64 bit i7 systems i tried, running on the 32 bit i7 system though

:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's

vbironchef
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 2301
Joined: Tue Mar 27, 2007 3:35 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by vbironchef » Thu Mar 17, 2011 10:00 am

Maybe you need to update drivers, bios, window updates. Just a thought.

User avatar
Athlonite
Legit Fanatic
Legit Fanatic
Posts: 180
Joined: Mon Oct 15, 2007 10:01 pm

Re: smp wont run on Windows 7

Post by Athlonite » Sun Apr 24, 2011 9:45 am

Just D/L the new open beta V7 it's much easier setup wise and runs like a charm on win7 x64
Asus Crosshair V Formula
AMD FX 8320 @ 3700MHz NB/HT @ 2600MHZ
2x 4GB Corsair Vengeance LP 1600 C9
1x Sapphire Radeon HD 7850 9550MHz core 1250MHz mem
1x Pioneer DVD-RW DVR212S SATA
2x Samsung HD502IJ 16MB cache 7200rpm raid0
1x Samsung HD502IJ 16MB cache 7200rpm storage
1x WD2500AAJS 8MB cache 7200rpm storage
Thermolab Baram 1 x 120mm CM R4 90cfm 2000rpm 1x SilverStone 120mm AP 1500rpm 37.5cfm
SilverStone ST75F-P 750W PSU Full Modular
SilverStone RaVeN RV02B-W

Post Reply