Cant Access Windows Vista after Installing New MoBo and Proc

Operating Systems
Windows, Linux, Solaris, Red Hat, etc.....32 bit or 64 bit.
If its an OS, its here.
Post Reply
User avatar
dipu
Legit Aficionado
Legit Aficionado
Posts: 69
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:14 am
Location: Dhaka,Bangladesh.

Cant Access Windows Vista after Installing New MoBo and Proc

Post by dipu » Fri Mar 19, 2010 10:12 am

I cant access my Vista Ultimate SP2 after I installed New Motherboard and Processor. It restarts constantly. XP SP3 is running fine. Both OS is installed on different HDD.

Any help guys ? :(

User avatar
bubba
Staff Writer
Staff Writer
Posts: 4688
Joined: Sun May 01, 2005 10:24 am
Location: STL

Re: Cant Access Windows Vista after Installing New MoBo and Proc

Post by bubba » Fri Mar 19, 2010 11:00 am

Dont think I have ever had an OS liking the motherboard being swapped on it. There are certain things its looking for and its not there. Have you tried to repair the Vista install with the install disk?
"The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not."
-Thomas Jefferson

User avatar
InspectahACE
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1765
Joined: Tue Sep 06, 2005 8:25 pm
Location: Las Vegas

Re: Cant Access Windows Vista after Installing New MoBo and Proc

Post by InspectahACE » Fri Mar 19, 2010 12:19 pm

I've never bought a new CPU or Motherboard without reinstalling Windows...Actually I thought that was sort of an unwritten rule. I'm not so sure the Repair will work but hey..give it a shot.
i7 3930K @ 3.8 Ghz | Asus Rampage IV Extreme | Asus GTX TITAN SLI | 16GB G.Skill Ripjaws Z DDR3-1866 | Corsair H100i | Corsair Force GT 90 GB SSD | 2x Corsair Force GT 240 GB SSD | 450GB VelociRaptor | Sound Blaster Z | Corsair AX1200i PSU | Logitech G502 | Logitech G810| CM HAF-932 Black Edition | BenQ Zowie XL2730 27" monitor | Windows 10 Pro 64-bit

User avatar
dicecca112
Site Admin
Site Admin
Posts: 5013
Joined: Mon Mar 01, 2004 10:40 am
Contact:

Re: Cant Access Windows Vista after Installing New MoBo and Proc

Post by dicecca112 » Fri Mar 19, 2010 12:49 pm

If the chipset and controllers use the same drivers, then yes it works, if they are different, Windows may or may not bork out.
Image

User avatar
dipu
Legit Aficionado
Legit Aficionado
Posts: 69
Joined: Fri Jan 23, 2009 10:14 am
Location: Dhaka,Bangladesh.

Re: Cant Access Windows Vista after Installing New MoBo and Proc

Post by dipu » Fri Mar 19, 2010 11:13 pm

Tried to Repair but no luck ! I have so many things on Vista. Is there any workarounds ?

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: Cant Access Windows Vista after Installing New MoBo and Proc

Post by skier » Sat Mar 20, 2010 10:11 am

prolly have to reinstall, i suggest getting 7, you can change CPUs, motherboards, videocards, and be golden, not have to install a single driver yourself.

(with 7 RC1 i went from EVGA 750i to Intel X38 back to 750i and back to X38 with a core2 to MSI 770-G to Gigabyte 790X with an Athlon II all on the same installation, never installed any drivers either)
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

Post Reply