AIDA64 Memory Usage at Idle

Anything and everything software related that doesn't fit above can go in here!
Post Reply
User avatar
Kaos Kid
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 960
Joined: Sat Mar 27, 2010 11:31 am
Location: 40 clicks West of the Gateway

AIDA64 Memory Usage at Idle

Post by Kaos Kid » Tue Feb 06, 2018 12:18 pm

How much memory does your AIDA64 program use at idle? By idle I mean not running any tests, just sitting there monitoring with the OSD on. I have noticed when it first starts up and OSD hits the screen that it is using around 90mb, but after a while I check in process manager and it is up around 400mb! Why is it using so much RAM for just monitoring? ZoneAlarm and Malwarebytes each use only 250>275mb each so why would AIDA64 be such a memory hog? I have the current update 5.95 stable...
I have come to the conclusion that "FaceBook" should be renamed "FacePalm" :roll:

User avatar
DJ Tucker
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1255
Joined: Tue Dec 30, 2008 11:52 am
Location: Hardbase Headquaters
Contact:

Re: AIDA64 Memory Usage at Idle

Post by DJ Tucker » Tue Feb 06, 2018 6:42 pm

mine sits at 60mb while idle at the start and 90mb once I load up sensors. never anything above or below those usage.
9600kf 4.8ghz (1.216v)|Z390 Asrock Phantom Gaming 6|16gb DDR4 Corsair Vengeance 2666mhz|RTX 2070 1950mhz (0.900v)|Corsair HX1000i|128gb Silicon Power NVME (OS)|2tb WD Blue M.2 SSD (Games)|Aqua Computer D5 Next Pump|Alphacool Eisblock XPX Aurora CPU Block|Watercool Heatkiller IV GPU Block|360+240mm Radiators|Vector VDM01

Post Reply