GPS cant connect to Sattellite

A place to talk about all things mobile
Post Reply
User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

GPS cant connect to Sattellite

Post by skier » Sat Jun 13, 2009 3:10 pm

so we got a Magellan Roadmate 1220 for my sister to use in boston, it can view a map easily enough, but for live use, it cant get a connection

there arent any updates for it, and user error is a decent possibility, any help is appreciated
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
Illuminati
Site Admin
Site Admin
Posts: 2378
Joined: Mon Oct 06, 2003 8:48 am
Location: Wright City, Missouri, USA
Contact:

Re: GPS cant connect to Sattellite

Post by Illuminati » Mon Jun 15, 2009 12:34 pm

Not intended to be a sarcastic question, but you brought up user error... Do they have a clear view of the sky without any trees or buildings in the way?
Justin West
Server Admin & Forum Moderator
Follow me on Twitter | Find us on Facebook

User avatar
Darkstar
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 1910
Joined: Thu Feb 01, 2007 12:24 pm
Location: San Diego
Contact:

Re: GPS cant connect to Sattellite

Post by Darkstar » Mon Jun 15, 2009 1:15 pm

are you referring to live traffic updates? i thought that was a seperate purchase.

:drinkers:
Phenom II 1075T,Phenom II 1090T,Intel i7 870
Gigabyte 890XA-UD3
Evga GTX460
8 GB Corsair
Agility2 120GB SSD
Dual 24" Samsungs LCD's

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: GPS cant connect to Sattellite

Post by skier » Mon Jun 15, 2009 11:08 pm

it doesnt get reception anywhere along i95 between western maine and boston at least, i've never seen it connected, so im not sure if certain models cant connect on say, the east coast, and normally GPSs pick up where you are when you select 'view map', and keeps track as you move, this one does not, you can search the area for things like stores and such normally, you just have it use it as a regular map instead of an interactive one that keeps track of where you are and tells you how to get there
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

Post Reply