No Internet access Windows 7

Now that you have found our forums and become a member take a second to introduce yourself to others and get to know us!
wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

No Internet access Windows 7

Post by wescot » Tue Jan 12, 2010 9:19 am

Can ping router and 4.2.2.2 OK. Have reset winsock via [netsh winsock reset catalog] and [netsh int ip reset reset.log]. Have un-installed IE & re-installed. Firefox can not access Internet either. Have set up new user. Firewall is off. No proxy.

Any ideas?

Thanks.

User avatar
skier
Moderator
Moderator
Posts: 4450
Joined: Mon Mar 26, 2007 3:29 pm
Location: Maine
Contact:

Re: No Internet access Windows 7

Post by skier » Tue Jan 12, 2010 9:31 am

have you tried reinstalling(or installing) your ethernet adapter drivers?
-Austin
Image
Screamin' BCLK: Image
775 System (Overclocking Platform): Q8400/Q8300/E8400/E7400/E7500 - GA-EP45-UD3R v1.1 - 4GB (2x2) OCZ Reaper HPC DDR2 1066 CL5 2.1v Corsair TX-750w
Gamer: Asrock Z77 Extreme4, i7 3770K @4.6GHz, ThermalTake Armor A90 modded, 2x4GB GSKILL RipjawsX DDR3 2133 CL9, Corsair HX-750w, MSI GTX660 Twin Frozr
Server2012: Q9300 - 8GB DDR2 - Asus P5QL Pro - Corsair CX430 - Mirrored 2TB Seagate's with 2TB WD cav for fileshare backups, 1TB WD for OS backups

User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK

Re: No Internet access Windows 7

Post by DMB2000uk » Tue Jan 12, 2010 10:07 am

Are the DNS servers correct and running?

Dan
Image (<- Clickable)

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Tue Jan 12, 2010 2:26 pm

skier wrote:have you tried reinstalling(or installing) your ethernet adapter drivers?
Uninstalling & reinstalling did not change the situation.

BTW, I can not ping www.google.com but I can ping 4.2.2.2.

Thanks.

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Tue Jan 12, 2010 2:29 pm

DMB2000uk wrote:Are the DNS servers correct and running?

Dan
Other systems on the LAN are accessing the WAN OK, so I believe DNS servers are correct. Do you have a recommended method to check DNS servers?

Thanks.

User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK

Re: No Internet access Windows 7

Post by DMB2000uk » Tue Jan 12, 2010 2:46 pm

Easiest thing to do is to check the DNS settings against a known working computer on the LAN. The assigned DNS servers can be seen in the 'status' window of the network connection adaptor.

(On network connections, right click the adaptor, status, details, and DNS will be in the list)

Dan
Image (<- Clickable)

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Tue Jan 12, 2010 3:54 pm

DMB2000uk wrote:Easiest thing to do is to check the DNS settings against a known working computer on the LAN. The assigned DNS servers can be seen in the 'status' window of the network connection adaptor.

(On network connections, right click the adaptor, status, details, and DNS will be in the list)

Dan
The 3 DNS servers show up as on other stations on the LAN.
Thanks.

User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK

Re: No Internet access Windows 7

Post by DMB2000uk » Tue Jan 12, 2010 4:19 pm

Can you ping [66.102.9.99]?

Do the different workstations all show the same config when you run ipconfig /all in a cmd window (run > cmd)?

Is this machine set up with any VPN connections that are active?

Dan
Image (<- Clickable)

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Tue Jan 12, 2010 4:32 pm

DMB2000uk wrote:Can you ping [66.102.9.99]?

Do the different workstations all show the same config when you run ipconfig /all in a cmd window (run > cmd)?

Is this machine set up with any VPN connections that are active?

Dan
Yes I can ping 66.102.9.99
Yes all ipconfig /all show the same info.
No VPN connections.

Thanks.

User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK

Re: No Internet access Windows 7

Post by DMB2000uk » Tue Jan 12, 2010 4:40 pm

Well 66.102.9.99 is the IP address for google. :-/

Which screams to me DNS issues, but as it's the same as other PCs and they're working fine I'm a little puzzled.

Can you try adding another DNS server to the machine: 208.67.222.222 (It's one of the open DNS servers)

(On network connections, right click the adaptor, status, properties, TCP/IP v4, properties, advanced, DNS tab, and add the DNS there, for now click the green arrows at the side of the DNS entry to move it up to the top)

Dan
Image (<- Clickable)

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Tue Jan 12, 2010 4:49 pm

DMB2000uk wrote:Well 66.102.9.99 is the IP address for google. :-/

Which screams to me DNS issues, but as it's the same as other PCs and they're working fine I'm a little puzzled.

Can you try adding another DNS server to the machine: 208.67.222.222 (It's one of the open DNS servers)

(On network connections, right click the adaptor, status, properties, TCP/IP v4, properties, advanced, DNS tab, and add the DNS there, for now click the green arrows at the side of the DNS entry to move it up to the top)

Dan
Added the 208.67.222.222 as the only DNS, rebooted, still can't ping www.google.com.
Thanks.

User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK

Re: No Internet access Windows 7

Post by DMB2000uk » Tue Jan 12, 2010 4:56 pm

I'm pretty much out of idea's I'm afraid :-/

Does sticking "66.102.9.99" in the browser address bar take you to google?

Dan
Image (<- Clickable)

User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK

Re: No Internet access Windows 7

Post by DMB2000uk » Tue Jan 12, 2010 5:00 pm

Presume you've already tried windows built in "diagnose and repair" feature on the right click menu of the network adaptor?

Dan
Image (<- Clickable)

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Tue Jan 12, 2010 5:32 pm

DMB2000uk wrote:I'm pretty much out of idea's I'm afraid :-/

Does sticking "66.102.9.99" in the browser address bar take you to google?

Dan
Yes it takes me to google.
Thanks.

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Tue Jan 12, 2010 5:33 pm

DMB2000uk wrote:Presume you've already tried windows built in "diagnose and repair" feature on the right click menu of the network adaptor?

Dan
Yes, I've tried the diagnostic. "Troubleshooting couldn't identify the problem"
Thanks.

User avatar
DMB2000uk
Site Admin
Site Admin
Posts: 7095
Joined: Mon Jul 18, 2005 5:36 pm
Location: UK

Re: No Internet access Windows 7

Post by DMB2000uk » Wed Jan 13, 2010 2:48 am

Sorry mate, I'm out of ideas.

It's connected fine, but not resolving hostnames. I don't know of anything besides the DNS (which we've ruled out!) when this is the issue.

Dan
Image (<- Clickable)

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Wed Jan 13, 2010 8:08 am

DMB2000uk wrote:Sorry mate, I'm out of ideas.

It's connected fine, but not resolving hostnames. I don't know of anything besides the DNS (which we've ruled out!) when this is the issue.

Dan
I'll disable the onboard NIC & put in a PCI NIC card to see if there's any change.
Thanks.

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Wed Jan 13, 2010 9:32 am

wescot wrote:
DMB2000uk wrote:Sorry mate, I'm out of ideas.

It's connected fine, but not resolving hostnames. I don't know of anything besides the DNS (which we've ruled out!) when this is the issue.

Dan
I'll disable the onboard NIC & put in a PCI NIC card to see if there's any change.
Thanks.
FYI, the same scenario goes when a PCI NIC is used, so the problem(s) is/are not NIC related.
Thanks.

wescot
Legit User
Legit User
Posts: 12
Joined: Tue Jan 12, 2010 9:06 am
Location: Atlanta

Re: No Internet access Windows 7

Post by wescot » Thu Jan 14, 2010 12:33 pm

wescot wrote:
wescot wrote:
DMB2000uk wrote:Sorry mate, I'm out of ideas.

It's connected fine, but not resolving hostnames. I don't know of anything besides the DNS (which we've ruled out!) when this is the issue.

Dan
I'll disable the onboard NIC & put in a PCI NIC card to see if there's any change.
Thanks.
FYI, the same scenario goes when a PCI NIC is used, so the problem(s) is/are not NIC related.
Thanks.
Problem resolved. I removed Bonjour using this info at http://arai.wordpress.com/2008/02/11/co ... dnsnspdll/

Thanks.

User avatar
hnzw_rui
Legit Extremist
Legit Extremist
Posts: 604
Joined: Fri Feb 08, 2008 11:42 am

Re: No Internet access Windows 7

Post by hnzw_rui » Thu Jan 14, 2010 3:12 pm

wescot wrote:Problem resolved. I removed Bonjour using this info at http://arai.wordpress.com/2008/02/11/co ... dnsnspdll/
Wow, that was a weird issue.
File Server/Media Encoder/PVR PC
Antec P182 / Corsair 550VX / Gigabyte GA-P35-DS3R / Core 2 Duo E7200 @ 2.53 / Wintec AMPX 2x2GB DDR2 800 / Sapphire 100233L Radeon HD 3450 / WD Caviar SE16 750GB x3 / WD Caviar GP 750GB / Sony NEC Optiarc AD-7190A x2 / XP Pro SP2

unRAID Server
Antec 300 / Corsair 520HX / Abit AB9 Pro / Celeron 430 @ 1.80 / Kingston ValueRAM 2x1GB DDR2 667 / ATI Rage XL / Seagate 7200.11 1.5TB x9 / unRAID 4.3.3

Post Reply