Page 2 of 2

Re: How do I Tweak a 975XBX2 w/ e6600

Posted: Sun May 16, 2010 4:20 pm
by gabesmith
mainboard:
intel xbx2


cpu: intel e6600


ram:
Kingston HyperX
Model KHX6400D2LLK2/4G

wanted to overclock this past 3.0 ghz with stock intel fan

I saw you helped another guy with corsair ram


Any info would be greatly appreciated


Thanks Gabe!!

Re: How do I Tweak a 975XBX2 w/ e6600

Posted: Sun May 16, 2010 4:31 pm
by gabesmith
test

Re: How do I Tweak a 975XBX2 w/ e6600

Posted: Sun May 16, 2010 8:07 pm
by Sparky
This helped me out when I first got my board.

http://www.peakin.com/xbx2/calculator.html

Re: How do I Tweak a 975XBX2 w/ e6600

Posted: Sun May 16, 2010 8:16 pm
by gabesmith
cool thanks!!

I was hoping someone had excat parts as me and has done it before or was super good at it as I have never oc cpu.


I love HB I lived there for over 6 years.


Thanks,

Gabe

Re: How do I Tweak a 975XBX2 w/ e6600

Posted: Mon May 17, 2010 3:32 am
by kenc51
Having the exact same parts doesn't mean you can get the same overlock.

Re: How do I Tweak a 975XBX2 w/ e6600

Posted: Mon May 17, 2010 5:09 am
by Sparky
kenc51 wrote:Having the exact same parts doesn't mean you can get the same overlock.
Very true, but hopefully we can get him headed in the right direction. I hadn't had much luck with OC'iing until I came upon this forum. With a little helpful advice from this forum, I've been running the set up in my sig for about 3 years with no problems.

Re: How do I Tweak a 975XBX2 w/ e6600

Posted: Mon May 17, 2010 7:34 am
by gabesmith
thanks for the reply....y I have 2 x 1GB kingston sticks ddr2 6700 and 2 x 2GB kingstons also ddr2 6700 sticks in the system now [both are hyper x model]...it seems the 2 x 1GB sticks show up as 667 in bios and the 2 x 2GB show up as 800 in bios by default. I tried to adjust in bios but it would not let me. Not sure if I have bad ram?

My goal is to get all the ram to 4-4-4-12 [according to the newegg site they are made for this]. Also wanted to get at least 3.0Ghz out of the cpu.

Currently my windows rating is 5.9 and I want to push it to 6 on ram and cpu- sure I can do this with oc ram and cpu.

Your help is greatly appreciated!

Gabe