Updating BIOS on the 975XBX2 with the .EXE file - issues?

Discussion about Intel CPU Motherboards
Post Reply
hexeis
Legit Aficionado
Legit Aficionado
Posts: 64
Joined: Sat Feb 03, 2007 5:12 am
Location: Miami, FL
Contact:

Updating BIOS on the 975XBX2 with the .EXE file - issues?

Post by hexeis » Fri Feb 16, 2007 11:35 am

So last night I upgraded to 2618 with the BX97520J.86A.2618.EB.EXE file.

So windows shuts down, the BIOS is updated, but on the reboot it hangs and I have to turn it off, change the jumper, reset the BIOS settings, save them, turn off the system, return the jumper, and then reboot in order to arrive in Windows.

Is this normal?

User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
Posts: 33921
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri
Contact:

Post by Apoptosis » Fri Feb 16, 2007 12:35 pm

the window popped up saying the BIOS was successfully updated and then on the reboots after that it hangs?

I have 2618 on my system and no hangs at all.

hexeis
Legit Aficionado
Legit Aficionado
Posts: 64
Joined: Sat Feb 03, 2007 5:12 am
Location: Miami, FL
Contact:

Post by hexeis » Fri Feb 16, 2007 1:51 pm

i'd execute the bios update, system reboots, and then flashes firmware.

after the firmware update it reboots and hangs before even seeing the MS Windows boot screen. Nothing is shown it's all black.

User avatar
Apoptosis
Site Admin
Site Admin
Posts: 33921
Joined: Sun Oct 05, 2003 8:45 pm
Location: St. Louis, Missouri
Contact:

Post by Apoptosis » Fri Feb 16, 2007 2:39 pm

hexeis wrote:i'd execute the bios update, system reboots, and then flashes firmware.

after the firmware update it reboots and hangs before even seeing the MS Windows boot screen. Nothing is shown it's all black.
That's no good... Unplug any devices you don't need and see if that does anything.

hexeis
Legit Aficionado
Legit Aficionado
Posts: 64
Joined: Sat Feb 03, 2007 5:12 am
Location: Miami, FL
Contact:

Post by hexeis » Fri Feb 16, 2007 3:42 pm

i mean afterwards I'd go in and change the jumper, reconfigure bios, shut down and put the jumper back. then on reboot it'd work.

Post Reply